Ayçiçek yağına zam uyarısı: 500 lirayı bulabilir

Ayçiçek yağına zam uyarısı: 500 lirayı bulabilir
Konya Pancar ve Tarım Ürünleri Üreticileri Derneği Başkanı Ahmet Bestil'den ayçiçek yağı fiyatları konusunda uyarı geldi. Bestil, önlem alınmazsa 5 litre sıvı yağın 500 TL olacağı konusunda uyardı.

Ayçiçek yağı fiyatlarıyla ilgili Konya Pancar ve Tarım Ürünleri Üreticileri Derneği Başkanı Ahmet Bestil'den geldi. Bestil, önlem alınmazsa 1 litre sıvı yağın 100 TL olacağı konusunda uyardı. Milli Gazete'deki habere göre Bestil, “Ayçiçeğinde hükümetimizin müdahale etmesini bekliyoruz. Şimdi 180 liraya 5 kiloluk ayçiçek yağı satılıyor. Gelecek sene ekecek bir Allah’ın kulu çıkmaz zararına. Gelecek sene de 5 kiloluk ayçiçek yağını 500 liradan aşağı yiyemeyeceğiz” dedi.

Şeker pancarı için daha önce aynı uyarılarda bulunduklarını belirten Bestil şunları söyledi: "Pancara fiyat vermediler. Bu sene şekerin kilosu 5 liradan 30 liraya çıktı. Neden, çünkü 2021 yılında 5 milyon tona yakın eksik pancar üretimi yapıldı. Zamanında pancara normal bir fiyat verilseydi şeker şimdi 15 lira olacaktı. Çiftçi ekmeyince şekerin kilogramı 5 liradan 30 liraya çıktı. Yarın aynı ayçiçeğinde de hükümetimizin müdahale etmesini bekliyoruz. Şimdi 180 liraya 5 kiloluk ayçiçek yağı satılıyor. Gelecek sene ekecek bir Allah’ın kulu çıkmaz zararına. Gelecek sene de 5 kiloluk ayçiçek yağını 500 liradan aşağı yiyemeyeceğiz. Onun için hükümetin, Toprak Mahsullerine aldırması gerekiyor. Biz uyarı görevimizi yerine getiriyoruz, karar yine onların.”

Ekonomi