Ayhan Bilgen Kars'tan bağımsız aday oldu

Ayhan Bilgen Kars'tan bağımsız aday oldu
Ses Partisi Genel Başkanı Ayhan Bilgen, Kars Belediye Başkanlığı için bağımsız aday oldu. Bilgen adaylık için seçim kuruluna başvurusunu yaptı.

SES Partisi Genel Başkanı Ayhan Bilgen, daha önce HDP'den belediye başkanlığı yaptığı memleketi Kars'tan bu kez bağımsız belediye başkanı adayı oldu.

25,26,27. Dönem Kars Milletvekili ve eski Kars Belediye Başkanı olan Bilgen seçim kuruluna başvurdu.

Bilgen'nin adaylığını, dair SES Partisi sosyal medya hesaplarından "Kars'ta yarım bırakılan çalışmaları birlikte devam ettirmek üzere Genel Başkanımız Ayhan Bilgen ile bu yolu onur ve gurur ile yürüyeceğiz. Kendisine ve Kars halkına hayırlı olsun diyoruz" denildi.

Ayhan Bilgen'in siyasi hayatı

Ayhan Bilgen, Mazlum-Der Ankara Şube Başkanlığı ve genel yönetim kurulu üyeliği görevlerinde bulundu. Mayıs 2006'da kurumda iki yıl için genel başkanlığa seçildi.

30 Mart 2014 Yerel seçimlerinde HDP'nin Adana Seyhan ilçesi başkan adayı oldu. Daha sonra Haziran 2014'te Halkların Demokrat Partisi'nin ikinci olağan kongresiyle genel başkan yardımcılığına getirildi.

2015 yılında yapılan 25. Dönem Genel Seçimleri'nde Kars'tan HDP milletvekili seçildi.1 Kasım 2015 tarihinde Türkiye genelinde yapılan erken seçimlerde Kars ilinden tekrar seçilerek 26. Dönem Kars Milletvekili olarak göreve başladı.

2015 Ağustos ayında HDP'nin ilk parti sözcüsü oldu. 2018 Genel Seçimleri, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kars Milletvekili Adayı oldu. Ayhan Bilgen, 31 Mart 2019 Yerel Seçimleri'nde HDP'nin Kars Belediyesi Eş Başkan Adayı oldu. 2019 Yerel Seçimleri'nde HDP'den Kars belediye Başkanı seçildi. Ancak 2020'de Kars Belediyesi'ne kayyum atandı ve Bilgen tutuklandı.

Kobane Davası kapsamında yargılanan Bilgen 2021'de serbest bırakıldı. Bilgen saha sonra SES Partisi'ni kurdu. (Kısa Dalga)

Gündem