Ayhan Bora Kaplan soruşturması | O iki isimden biri Bekir Bozdağ, diğeri Osman Arslan

Ayhan Bora Kaplan soruşturması  | O iki isimden biri Bekir Bozdağ, diğeri Osman Arslan
Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne yönelik yürütülen soruşturmada kapsamında gizli tanık Sedat Sertçelik’in yayımladığı ses kayıtları sonrası tutuklanan Ankara Emniyeti Organize Şube Müdür Yardımcısı Şevket Demircan’ın ikinci ifadesi ortaya çıktı.

Ayhan Bora Kaplan örgütüne dair soruşturmada yeni bilgiler ortaya çıkmaya devam ediyor. Gizli tanık Sedat Sertçelik’in yayımladığı ses kayıtları sonrası tutuklanan Ankara Emniyeti Organize Şube Müdür Yardımcısı Şevket Demircan’ın ikinci ifadesi ortaya çıktı.

Demircan, ses kayıtlarında adı geçen iki kişiden birinin Halk Bankası Genel Müdürü Osman Arslan, diğerinin eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ olduğunu doğruladı.

Sözcü yazarı İsmail Saymaz'ın yazısına göre Demircan, bu isimleri Sertçelik’in dile getirdiğini, kendisinin gizli tanığı yurt dışından getirmek için ikna etmek amacıyla geçiştiren yanıtlar verdiğini iddia etti. Demircan, görüşmelerin içeriğinden amirlerine bahsetmediğini söyledi.

Demircan'a Sertçelik’in yayınladığı ses kaydında yer alan “Bu söylediğin iki isim vardı ya”, “Hani iki konu vardı ya, farklı farklı isimler vardı”, “Onlarla ilgili gerekli yerlerle görüştüm, gerekli yerlerle görüştüler, ‘İsimleri geçsin, sıkıntı yok’ dedi” ifadeleri hatırlatıldı. “Bu ifade size mi aittir? Bu iki kişiden kimi kastediyorsunuz?” diye soruldu. Demircan, şöyle dedi:

“İfadeler bana aittir. Görüşmeyi Sertçelik’i ikna etmek amaçlı yaptım. Amacım, ifadesinin alınmasıdır. Çünkü daha önce gelmekten vazgeçmişti. İki isimden kasıt, Halk Bankası Genel Müdürü Osman Arslan ve eski Adalet Bakanımız Bekir Bozdağ’dır. Bu konularla ilgili soru sormadım, isim telaffuz etmedim. Bu konuları kendisi anlatmıştır.

Ben sadece dinledim. Kendisini ikna etmeye yönelik, aklında soru işareti kalmaması ve rahatlatmak için kurduğum cümlelerdir. İsimlerle ilgili hep o konuşmuştur. İki ismi zikrettiğinde geçiştirmeye çalıştım. Bana 'Bunlar daha büyük isimler' dedi. Görüşmelerin tamamını ABK dosyasında eksik ve açık bırakmamak için yaptım.” (Kısa Dalga)

Yazının tamamı

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Gündem