Aylin Sözer davasında sona gelindi

Aylin Sözer davasında sona gelindi
İstanbul’da evinde katledilen Aylin Sözer davasında bugün görülecek olan 7’nci duruşmada karar çıkması bekleniyor.

ESRA TOKAT


Öğretim üyesi Aylin Sözer'in katledilmesine ilişkin davaya İstanbul Anadolu Adliyesi'nde devam edilecek.

İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Aylin Sözer, İstanbul’un Maltepe ilçesinde 29 Aralık 2020’de Kemal Ayyıldız tarafından katledilmişti.

Sanık Kemal Ayyıldız “tasarlayarak bir suçu gizlemek, delillerini ortadan kaldırmak veya işlenmesini kolaylaştırmak ya da yakalanmamak amacıyla kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet ve “silahla konutta yağma”, “mala zarar verme”, “banka veya kredi kartlarının kötüye kullanılması” ve “bina veya eklentileri içinde muhafaza altına alınmış eşya hakkında nitelikli hırsızlık” suçlarından yargılanıyor.

Daha önceki duruşmalarda suçlamaları reddeden Ayyıldız, kendisine tuzak kurulduğunu iddia etmişti.

Davanın 6’ncı duruşması saat 12.00'da İstanbul Anadolu Adliyesi Anadolu 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

“Sanığın indirimsiz cezalandırılacağını düşünüyorum”

Sözer ailesinin avukatı Nur Aslı Savcı, evrak eksikliği sebebiyle dosyanın bilirkişiye gönderilememesi, savcının izinli olması ve bu sebeple mütalaa verilememesi gibi nedenlerden dolayı duruşmanın birkaç defa ertelendiğini hatırlattı.

Av. Nur Aslı Savcı, “Yakınlarının acısını hafifletmek veya acılarını tarif etmemiz mümkün değil. Ertelenme nedenlerini açıklasak da çok yoğun duygular devreye giriyor. Tüm deliller ve raporlar aşamalarda dosyaya alınmıştır. Duruşmada iddia makamının mütalaasını vereceğini düşünüyoruz. Sanığın beyanları iddiadan öteye gidemediği için sayın başkan ve heyetin de bunu değerlendirerek sanığın indirimsiz cezalandırılmasına karar vereceğini düşünüyorum” dedi.

aylin-sozer.jpg

“Katilin yalanları tek tek çürütüldü”

“Son 2 duruşmadır karar bekliyoruz” diyen Aylin Sözer’in kız kardeşi Nilay Sözer de “Ancak bu süreç bizi çok yoruyor. Her defasında katille burun buruna gelmek bizim için travma. Her duruşmada her şeyi en baştan yaşıyoruz ve bu bizim için çok yaralayıcı. Katilin yalanları da tek tek çürütüldü. Fail artık hak ettiği en ağır cezayı almalı. Artık kararın çıkmasını istiyoruz” diye konuştu.

Aylin Sözer’in ailesinin avukatlarından Hasan Kılıç ise “Davada sona gelindi. Çıkacak karar çok önemli, çünkü çok önemli bir dava. Kadın cinayeti davalarının sahipsiz kalmadığını göstermek açısından da önemli bir dava” diye konuştu.

Ne olmuştu?

İstanbul Maltepe'de İstanbul Aydın Üniversitesinde öğretim görevlisi olan Dr. Aylin Sözer, Kemal Ayyıldız isimli erkek tarafından boğazı kesilerek ve yakılarak katledilmişti.

29 Aralık 2020’de saat 12.30 sıralarında Sözer'den haber alamayan kardeşleri durumu polis ekiplerine bildirdi. Sözer'in yaşadığı eve gelen polis ekipleri kapının ardına yapılan yığınak nedeniyle çilingir ile kapıyı açtırdı. Dairede yangın çıktığını gören polisler durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. O sırada evde olan sanık Ayyıldız, kendisini gözaltına almak isteyen polislere de saldırdı. Gözaltına alınan Kemal Ayyıldız'ın üzerinde Sözer'e ait altınlar ve yanıcı sıvı bulunduğu belirtildi.

Özel Haber