AYM Başkanı Arslan adaletin açıklarını sıraladı: Kadınlar, çocuklar, mülteciler, ötekileştirilenler...

AYM Başkanı Arslan adaletin açıklarını sıraladı: Kadınlar, çocuklar, mülteciler, ötekileştirilenler...
AYM Başkanı Arslan, “Adalet terazisini elinde tutanların sorumluluğu adil karar vermektir” diyerek adaletin açıklarını sıraladı.

Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, adalet terazisini elinde tutanların sorumluluğunun adil karar vermek olduğunu belirterek adaletin açıklarını sıraladı: Kadınlar, çocuklar, mülteciler, açlık sınırının altındakiler, ötekileştirilenler.

Dolmabahçe Sarayı'nda İslam Dünyası Anayasa Yargısı Konferansı Açılış Kongresi düzenlendi. Konferansın açılış konuşmasını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan yaptı.

Anayasa Mahkemesi Başkanı Prof. Dr. Zühtü Arslan, konuşmasında kuvvetler ayrılığı ilkesine vurgu yaptıktan sonra şunları söyledi:

“Adaleti yerine getirmenin aracı da hukuktur. Bu nedenle ideal topluma dair değerler manzumesi sunan tüm dinler, hukuku ve adaleti merkeze almıştır. Adalet terazisini elinde tutanların sorumluluğu onu doğru tutmak suretiyle hakkaniyete uygun davranmak, doğru ölçmek ve adil karar vermektir. Böylece insanlar arasında adaletin tesisinde yargının ve yargıcın hayati bir öneme sahip olduğu da ortaya çıkmaktadır."

Adaletin açıkları

Arslan, adalet, eşitlik ve hürriyet gibi değerlerin hayata geçirilmesinin sadece Müslüman coğrafyada değil dünyada yaşanan sıkıntılara da çare olacağını söyledi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yaşanan sıkıntılar hepimizin malumudur. Şiddete ve istismara maruz kalan kadınlar ve çocuklar, eksilmesi gereken birer rakam olarak görülen mülteciler, açlık sınırının altında hayata tutunmaya çalışanlar, inançlarından veya düşüncelerinden dolayı cezalandırılanlar, bizim gibi olmadığı için dışlanan ve ötekileştirilenler... Dünyamızdan bu insan manzaraları ulusal ve uluslararası düzlemde karşı karşıya kaldığımız adalet açığının somut görünümleridir. (DHA)

Gündem