Ömer Faruk Gergerlioğlu için tahliye kararı

Ömer Faruk Gergerlioğlu için tahliye kararı
AYM, Gergerlioğlu için verdiği hak ihlali kararını gönderdiği mahkeme tahliye kararı verdi.

Anayasa Mahkemesi (AYM) HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun cezasının infazının durdurulmasını içeren hak ihlali kararını Kocaeli 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdi. Mahkeme oybirliğiyle tahliye kararı verdi.


Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun oğlu Salih Gergerlioğlu Twitter hesabından paylaştığı mesajda "Sonunda karar savcılığa gönderilmiş. Bugün bırakırlar artık... Babamı almaya gidiyorum" dedi.


Anayasa Mahkemesi, milletvekilliği düşürülen ve tutuklanan Gergerlioğlu'nun bireysel başvurusunu 1 Temmuz’da karara bağlamıştı.

Yüksek Mahkeme, Gergerlioğlu'nun 'siyasi faaliyette bulunma hakkı' ve 'ifade hürriyeti'nin ihlal edildiğine oy birliğiyle hükmetti. Gergerlioğlu'na 30 bin lira tazminat ödenmesine de hükmeden AYM, tahliye sürecinin başlatılması için yerel mahkemeye yazı yazılmasına da karar verdi.

'Terör örgütü propagandası yapma' suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezası alan ve bu cezası Yargıtay 16'ncı Ceza Dairesi tarafından onanan Gergerlioğlu'nun onama kararının Meclis Genel Kurulu'nda okunmasının ardından vekilliği düşürülmüştü. TBMM Genel Kurulu'nda ve HDP Grubu'nda bir süre oturma eylemi yapan Gergerlioğlu, daha sonra tutuklanarak cezaevine konulmuştu.

Gündem