AYM üyelerini hedef gösteren A Haber ve Yeni Şafak hakkında suç duyurusu

AYM üyelerini hedef gösteren A Haber ve Yeni Şafak hakkında suç duyurusu
Türkiye Barolar Birliği, Can Atalay için 'hak ihlali' kararı veren Anayasa Mahkemesi üyelerinin fotoğraflarını yayınlayan ve haberlerinde hedef gösteren Yeni Şafak ve A Haber hakkında suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı.

Türkiye Barolar Birliği (TBB) TİP Milletvekili Can Atalay'ın tutukluluğu için 'hak ihlali' kararı veren Anayasa Mahkemesi (AYM) üyelerini hedef gösteren A Haber ve Yeni Şafak hakkında suç duyurusunda bulundu.

TBB’nin konuya ilişkin web sitesinden paylaştığı yazılı açıklamada şun ifadelere yer verildi:

Türk Ceza Kanunu’nun 217/A maddesi uyarınca ‘halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma’, 267’nci maddesi uyarınca ‘iftira’, 288’inci maddesi uyarınca ‘adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs’, 301’inci maddesiyle düzenlenen ‘Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Devletin kurum ve organlarını aşağılama’ suçları ve Terörle Mücadele Kanunu’nun 6’ncı maddesinin 1’inci fıkrası kapsamında kamu davası açılması talep edilmiştir.

Ne olmuştu?

Anayasa Mahkemesi, TİP Hatay Milletvekili Can Atalay için 'tahliye edilsin' kararı verip, uygulama için kararı İstanbul Anadolu 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdi. Mahkeme kararı uygulamayıp, evrakı Yargıtay'a iletti. Yargıtay 3. Ceza Dairesi ise AYM'nin yetkisini aştığını ileri sürerek hak ihlali kararına uymadı ve Atalay'ı tahliye etmedi. Ayrıca Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesi işlemlerinin başlaması için dosyayı TBMM'ye gönderdi. Daire, kararı veren Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında da suç duyurusunda bulundu.
Yaşananlara ilişkin AKP'den Yargıtay'a destek açıklamaları gelirken, hükümete yakın medyada Anayasa Mahkemesi üyelerinin görüntüleri paylaşılıp hedef gösterilmişti.
(Kısa Dalga)

Gündem