Yeni Şafak, AYM üyelerinin fotoğraflarını yayınlayarak hedef gösterdi

Yeni Şafak, AYM üyelerinin fotoğraflarını yayınlayarak hedef gösterdi
Yeni Şafak, Can Atalay'a ilişkin 'hak ihlali'ne hükmeden Anayasa Mahkemesi üyelerinin fotoğraflarını yayınladı. Yaptıkları haberde 'FETÖ ve PKK'ya kapı açtılar' diyerek açıkça hedef gösterdi.

Yargıtay 3. Dairesi'nin, Can Atalay'a ilişkin 'hak ihlali' kararı veren Anayasa Mahkemesi (AYM) ile yaşadığı gerilim sürüyor. Yargıtay, AYM'nin aldığı kararı tanımayıp ardından karara imza atan üyeler için suç duyurusunda bulunacağını açıklamıştı. Hukukçular ve siyasiler Yargıtay'ı siyasallaşmak üzerinden eleştirirken Yeni Şafak'tan skandal bir paylaşım geldi.

resim-2023-11-11-004639923.png

Yeni Şafak, 9 Anayasa Mahkemesi üyesinin fotoğraflarını yayınlarken, paylaşımına "FETÖ ve PKK'ya kapı açtılar notu düşerek hedef gösterdi. Yeni Şafak'ın bu paylaşımına sosyal medya üzerinden tepkiler yükselirken, geçmişte yaşanan Danıştay saldırısı hatırlatmaları yapıldı.

Ne olmuştu?

Anayasa Mahkemesi, TİP Hatay Milletvekili Can Atalay için 'tahliye edilsin' kararı verip, uygulama için kararı İstanbul Anadolu 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdi. Mahkeme kararı uygulamayıp, evrakı Yargıtay'a iletti. Yargıtay 3. Ceza Dairesi ise AYM'nin yetkisini aştığını ileri sürerek hak ihlali kararına uymadı ve Atalay'ı tahliye etmedi. (Kısa Dalga)

Gündem