AYM'nin Can Atalay kararını uygulamayanlar hakkında suç duyurusu

AYM'nin Can Atalay kararını uygulamayanlar hakkında suç duyurusu
AYM'nin ikinci kez verdiği 'hak ihlali' kararının uygulanmaması üzerine İstanbul Barosu, mahkeme heyetini şikayet etti.

İstanbul Barosu, Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) ikinci kez verdiği "hak ihlali" kararına rağmen Hatay Milletvekili avukat Can Atalay'ı serbest bırakmayan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi başkan ve üyeleri hakkında suç duyurusunda bulundu.

'Serbest bırakın' çağrısı

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda yer alan baro odasında basın açıklaması yapan İstanbul Barosu Başkanı Filiz Saraç, "Hukuk devleti için siz bu karara uymak durumundasınız. Artık bu karmaşaya son verin. Can Atalay'ı serbest bırakın" çağrısında bulundu.

'Böyle bir uygulama bu ülke tarihinde görülmemiştir'

Saraç açıklamasında şunları söyledi:

"Anayasa Mahkemesi kararıyla uygulanmalıdır. Meslektaşımız Can Atalay serbest bırakılmalıdır. Böyle bir uygulama bu ülke tarihinde görülmemiştir. Biz de Yargıtay 3'üncü Ceza Dairesi üyeleri hakkında şikayette bulunduk."

3 bin 593 avukat destek verdi

Anayasa Mahkemesi üyelerinin şikayet eden Yargıtay üyeleri hakkında 3 bin 593 meslektaşın suç duyurusuna katıldığını vurgulayan Saraç, sözlerini şöyle tamamladı:

"Hukukçular olarak diyoruz ki biz savunma kurumu olarak yargının savunma ve en önemli unsuru haline geldik. Çünkü biz bağımsızız. Savunma kurumu olarak yargının bağımsızlığının savunulması için sonuna kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Hukuk devletinin tekrar ayakta ayağa kaldırılması gerekmektedir. Hukuk devleti için siz bu karara uymak durumundasınız. Artık bu karmaşaya son verin. Can Atalay'ı serbest bırakın." (DHA)

Gündem