AYM'nin "hak ihlali" kararına rağmen Gergerlioğlu tahliye edilmiyor

AYM'nin "hak ihlali" kararına rağmen Gergerlioğlu tahliye edilmiyor
Anayasa Mahkemesi'nin hak ihlali kararına rağmen Ömer Faruk Gergerlioğlu tahliye edilmedi. Salih Gergerlioğlu, “Babam, sadece bir haber paylaştığı gerekçesiyle 94 gündür hukuksuzca hapsediliyor. Avukatlarımıza karar metni bile verilmedi” dedi.

Vekilliği düşürülen ve cezaevine gönderilen HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) hakkında ‘hak ihlali’ kararı vermesine rağmen tahliye edilmedi.

Yargıtay 16. Ceza Dairesi, Gergerlioğlu’nun sosyal medyadan yaptığı bir haber paylaşımı nedeniyle “terör örgütü propagandası” suçlamasıyla 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmasını öngören yerel mahkeme kararını 19 Şubat’ta onamıştı. Yargıtay’ın onama kararı sonrası Gergerlioğlu’nun vekilliği düşürülerek 2 Nisan’da gözaltına alınıp ardından tutuklanmıştı. 

Cumhuriyet'ten Zehra Özdilek'e konuşan Gergerlioğlu’nun oğlu Salih Gergerlioğlu, babasının AYM kararına rağmen ahliye edilmediğini dile getirerek, “Avukatlarımıza henüz karar metni bile verilmedi. Yüksek Mahkeme’nin kararı uygulanmayarak çok açık bir şekilde ‘hürriyeti tahdit’ suçu işleniyor. Babam, sadece bir haber paylaştığı gerekçesiyle 94 gündür hukuksuzca hapsediliyor. Her geçen gün hukuksuzluğa hukuksuzluk katıyorlar. Umarım bu durumu daha fazla sürdürmezler. Saat 11’de HDP’li yöneticiler ve milletvekilleriyle birlikte Sincan Cezaevi önünde olacağız. Adalet Nöbeti devam ediyor. Bu hukuksuz düzene karşı mücadeleyi asla bırakmayacağız” ifadelerini kullandı.

Gündem