Ayşe Ateş: Savcılık ifademi unutmuş... Faillerin korunup kollandığı açık

Ayşe Ateş: Savcılık ifademi unutmuş... Faillerin korunup kollandığı açık
Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş, soruşturmada verdiği ifadenin iddianamede olmadığını belirterek "Faillerin korunup kollandığı açık. Yazıklar olsun. Savcılık ifademi unutmuş. Muhtemelen siyasilerin ismi geçtiği için ifadem yok" dedi.

Ülkü Ocakları'nın eski genel başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin 22 kişi hakkında hazırlanan iddianamenin detayları ortaya çıktı. İddianamede, asıl talimatı kimin verdiği ve cinayetin neden işlendiğine dair bilgiler yer almadı.

İddianamede cinayetin azmettiricisi olarak yer alan şüphelilerden Tolgahan Demirbaş'ın, Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde komiser olarak görev yapan şüpheli Mustafa Ensar Aykal'dan Sinan Ateş'in adres, telefon, konum gibi kişisel bilgilerini alarak, saldırıyı gerçekleştiren Eray Özyağci'ye verdiği belirtildi.

Sözcü'den İpek Özbey'e konuşan Ayşe Ateş, "Olay gerçekleşir gerçekleşmez bu iddianameyi yazıp önümüze koyabilirlerdi. Bir buçuk yıl bekleyip çok basit, adi bir cinayet vakası gibi servis edilerek asıl faillerin alenen korunup kollandığı çok açık. Kocamı kimin öldürdüğü de, katilleri kimlerin koruduğu da gayet net" dedi.

"Ne diyeyim, yazıklar olsun" diyen Ateş şöyle devam etti: "Bugün değilse yarın ama eninde sonunda hesap verecekler. Buna inanıyorum, bunun için de elimden gelen her şeyi yapacağıma kimsenin şüphesi olmasın. İnancı, ırkı, ideolojisi ne olursa olsun haksız yere katledilen tüm canlar için."

İfadesi yok!

Ayrıca, Ayşe Ateş'in ifadesine iddianamede yer verilmedi. Bu duruma tepki gösteren Ayşe Ateş, "Savcılık ifademi unutmuş. Muhtemelen siyasilerin ismi geçtiği için ifadem yok. İfademin tam metnini ilerde paylaşacağım. Bir ifade ancak bu kadar basitleştirilebilir, adeta aklımızla alay ediyorlar" diye konuştu. (Kısa Dalga)

Gündem