Azerbaycan’da haber sitesinin ofisine baskın, gazetecilere gözaltı

Azerbaycan’da haber sitesinin ofisine baskın, gazetecilere gözaltı
Azerbaycan polisi, Aliyev Ailesi'nin iş ilişkileri ile Dağlık Karabağ bölgesindeki inşa işlerindeki yolsuzlarla ilgili haber yapan bağımsız haber sitesi AbzasMedia'nın ofisine baskın düzenleyerek yöneticisini gözaltına aldı.

AbzasMedia yöneticisi Ulvi Hasanlı’nın Bakü'deki havaalanına giderken gözaltına alındığı bildirildi.

Polis ayrıca AbzasMedia'nın ofislerinde yaptığı aramada 40 bin Euro nakit para bulduğunu iddia etti. Ancak haber sitesinin yöneticileri, paranın polis tarafından yerleştirildiğini iddia etti.

İşkenceyle gözaltı iddiası

AbzasMedia, Hasanlı’nın arama yapılırken ofise getirildiğini söyledi. Hasanlı, Meslektaşlarına, gözaltına alınırken yüzüne yumruk atıldığını ve 'insanlık dışı davranış ve işkenceye' maruz kaldığını söyledi.

Hasanlı'nın avukatı Zibeyda Sadigova, Hasanlı'nın Bakü'de bir polis karakolunda tutulduğunu belirterek “Gözaltına alınma nedeni hakkında bana bilgi verilmedi" dedi.

Bakü'deki ofislerinin önünden canlı yayın yapan AbzasMedia gazetecileri, polisin binayı aradığı ve binaya erişimlerini engellediği sırada çekim yaptı.

Görüntülerde polis memurlarının çekim yapmaya çalışan gazetecileri iterek uzaklaştırdığı görülüyor.

Görüntülerde AbzasMedia muhabiri Mina Alyarlı ceketini açarak basın yeleğini gösteriyor ve polisten işini yapmasına izin vermesini istediği ve "Basın yeleği giyiyorum, neden bana baskı yapıyorsunuz? Neden işimi yapmamı engelliyorsunuz? Ben bir gazeteciyim” dediği görülüyor.

Gözaltının perde arkasında yolsuzluk haberleri var

Azerbaycan İçişleri Bakanlığı, Hasanlı'nın gözaltına alınmasıyla ilgili henüz bir açıklama yapmadı.

AbzasMedia baskından ve Hasanlı'nın tutuklanmasından Azerbaycan'da yolsuzluk üzerine yaptığı araştırmaları sorumlu tuttu.

AbzasMedia, Aliyev ailesinin iş ilişkilerinin yanı sıra 2020'den bu yana Dağlık Karabağ'da yürütülen yeniden inşa çabalarında yolsuzluk iddiaları da dahil olmak üzere yaptığı araştırma raporlarıyla tanınıyor. (Kısa Dalga)

Dünya