Aziz Yıldırım'dan Afrika açılımı

Aziz Yıldırım'dan Afrika açılımı
Nijerya’da hem korvet inşası hem de savaş gemisi bakımı yapan Fenerbahçe'nin eski Başkanı Aziz Yıldırım, Afrika’daki işlerine bir yenisini daha ekliyor. Aziz Yıldırım’ın şirketi Daersan Tersanesi, 129 milyon dolarlık projeyle Tanzanya’da tersane yapacak, gemi inşa edecek.

Fenerbahçe’nin eski başkanı Aziz Yıldırım gemi sanayindeki yatırımları ile biliniyordu.

Aziz Yıldırım’ın sahibi olduğu Türk Tersanesi DEARSAN’ın, Afrika ülkesi Tanzanya’da 129 milyon dolar yatırım ile tersane inşa edeceği öğrenildi.

Patronlar Dünyası'da yer alan habere göre daha önce gemileri bakım ve onarım için Kenya’ya götüren Tanzanya, artık Türkiye’nin inşa ettiği tersanede ihtiyaçlarını karşılayacak.

Aziz Yıldırım’ın Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yaptığı denizcilik şirketi Daersan ile Tanzanya Ulaştırma Bakanlığı anlaşma imzaladı.

Nijerya anlaşması

Ayrıca Dearsan, Nijerya Deniz Kuvvetleri Komutanlığı arasında Nijerya Donanmasının Sancak Gemisi olan tarihi öneme sahip NNS ARADU (F89) Firkateyni'nin Modernizasyon projesi kapsamında sözleşme imzalanmıştı.

Nijerya ile yapılan bir başka proje ile de Nijerya Deniz Kuvvetleri, Türk firma Dearsan Tersanesi ile imzaladığı anlaşma ile 2 korvet için 2021 yılında anlaşmıştı. (Kısa Dalga)

Gündem