Babacan: 2 lira olan Avro 20 liraysa, o sıfırı imzasıyla Erdoğan ekledi

Babacan: 2 lira olan Avro 20 liraysa, o sıfırı imzasıyla Erdoğan ekledi
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, “Gençlerin Interrail, emeklilerin Avrupa’da tatil yaptığı yıllarda Avro en fazla 2 liraydı. Şimdi oldu 20 Lira. Paranın erimesi bu. Fakirleşmek bu” dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin yirminci eylem planını turizm alanında açıkladı. “Turizmde Dönüşüm” başlığını taşıyan eylem planı “sorumlu, sürdürülebilir, sezonsuz” mottosuyla duyuruldu. Eylem planının ayrıntılarını DEVA Partisi Kültür, Sanat ve Turizm Politikaları Başkanı Helûn Fırat anlattı.

Ardından konuşan Babacan, “Gençlerin Interrail, emeklilerin Avrupa’da tatil yaptığı yıllarda Avro en fazla 2 liraydı. Şimdi oldu 20 Lira. Paranın erimesi bu. Fakirleşmek bu. Bunun adı paraya bir sıfır eklemektir. Sayın Erdoğan ‘Ali Babacan, ben imza atmasaydım altı sıfırı atamazdı’ diyor. 2 lira olan Avro 20 liraysa, o sıfırı imzasıyla Sayın Erdoğan ekledi” dedi.

Suriye ile başlayan temaslar konusunda da değerlendirmede bulunan Babacan, “Seçime 3-5 ay kala bütün o ülkelerin peşine düşüyorlar. Zalim dediğine gidiyor, peşine düşüyor. İşte savunma bakanları yeni Moskova’da buluştu. ‘Acaba Esad’la şöyle bir görüşebilir miyiz? Acaba Esad kardeşimle gene kucaklaşabilir miyiz?’ Bu ne biçim zikzak? Bu ne biçim U dönüşü? Peki, sen niye arayı bozdun? Niye bu kadar ülkeyle kavga ettin? Niye tüm dünyaya Türkiye’yi kavgacı, uzlaşmaz bir ülke olarak gösterdin? Bunun bir bedeli olmayacak mı?” diye konuştu.

“1 milim bile peşkeş çekmeyeceğiz”

Babacan, ayrıca, “Türkiye’nin doğal ve kültürel alanlarını 1 milim bile peşkeş çekmeyeceğiz. İmar rantı uğruna tabiatın katledilmesine izin vermeyeceğiz. Çocuklarımıza ve torunlarımıza abuk sabuk gri binalar değil, yemyeşil kentler bırakacağız. Bir dede ile bir ninenin torununa göstereceği kadim yeşil alanların, eşsiz kültürel mirasın yok olmasına razı gelmeyeceğiz. Çok net bir yeşil çizgimiz var: Nesiller arası adalet” ifadelerini kullandı. (Kısa Dalga)

Gündem