Babacan: "AKP bizi yakından izliyor, uykularının kaçtığını düşünüyoruz"

Babacan: "AKP bizi yakından izliyor, uykularının kaçtığını düşünüyoruz"
Deva Partisi Genel Başkanı  Ali BabacanKP'nin kendilerinden çekindiğini belirterek "Uykularının kaçtığını düşünüyoruz" dedi.

DW Türkçe’de "Nevşin Mengü Soruyor" programına konuk olan Deva Partisi lideri Ali Babacan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni anayasa çağrısını "gerçekçi" bulmadıklarını söyledi. Babacan,  "Acil olan sistem değişikliği" diyerek, parlamenter sisteme geçişin gerekli olduğunu vurguladı. “Şu anda Türkiye'yi yöneten zihniyet yanlış bir zihniyet” diyen Babacan, “Şimdi böyle bir zihniyetle başkanlık sistemini ya da parlamenter sistemi konuşsanız ne olur?" dedi. 

Bir izleyicinin "Erdoğan'dan çekiniyor musunuz?" şeklindeki sorusu üzerine Babacan, asıl AKP’nin kendilerinden çekindiğini belirterek “Bizi çok yakından izliyorlar ve gerçekten uykularının kaçtığını düşünüyoruz" diye konuştu.

Kendilerinin de bir anayasa değişikliği önerisi olduğunu hatırlatan Babacan, bunun yeni bir anayasa yapma çalışması olmadığının altını çizdi. Şu an Türkiye'de "ciddi çatlaklar" olduğunu belirten Babacan, ileride "zemin ve şartlar daha uygun olduğunda" Anayasa'nın ilk dört maddesi üzerinde de konuşulabileceğini söyledi. Babacan, "Ancak bugün konuşulacak bir zemin yok. Bu maddeleri değiştirmek gündemimizde yok. Biz sadece sistem değişikliğiyle meşgülüz. Günün birinde zemin şartlar daha uygun olduğunda hepsi konuşulabilir. Konuşmak demek değiştirmek demek değil. Toplumsal mutabakat o maddelerin korunması işeklinde de de olabilir" dedi.

Babacan, HDP’yle yaptıkları görüşmeye ilişkin de “Şiddetin her türlüsüne karşı olduğumuzu belirttik. Siyasetin üzerinde hiçbir örgütün gölgesinin dolaşmaması gerektiğini söyledik" dedi.

Gündem