Babacan, Ali Nesin'e destek telefonu açtı, videolu mesaj attı

Babacan, Ali Nesin'e destek telefonu açtı, videolu mesaj attı
DEVA lideri Ali Babacan, Youtube kanalında 1 ay önce konuk ettiği Ali Nesin'e, Nesin Vakfı'nın hesaplarının bloke edilmesi nedeniyle destek telefonu açtı. Ali Babacan, eski programdan bir kesiti de sosyal medya hesabından paylaştı.

Yazar Aziz Nesin tarafından kurulan Nesin Vakfı'nın banka hesapları 'usulsüz bağış toplama" gerekçesiyle bloke edildi. Kararı dün Twitter hesabından duyuran Ali Nesin, "Üç kuşaktır bu halka hizmet ediyoruz, izin verirlerse daha da edeceğiz. Yetti ama!" ifadelerini kullandı.

İktidarın tavrına tepki yağarken Ali Nesin'e bir destek de DEVA Genel Başkanı Ali Babacan'dan geldi. Ali Babacan, kendi Youtube kanalındaki 'Ali Babacan ile Bi' Kahve' programına bir ay kadar önce Ali Nesin'i konuk etmiş ve eğitimle ilgili bir sohbet gerçekleştirmişti.

Babacan bugün Ali Nesir'İ telefonla arayıp son durum hakkında bilgi aldı ve desteğini iletti. Babacan, sosyal medya hesabından da Ali Nesin'le yaptığı programdan bir kesiti şu notla paylaştı:

"Banka hesapları bloke edilen Nesin Vakfı’na ve Ali Nesin hocaya geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Ülkemizin ihtiyacı; başarılı çalışmaları cezalandırmak değil, bu çalışmalardan istifade etmektir." (Kısa Dalga)

Politika