Babacan: Benim adaylığımda uzlaşılırsa rahat seçilirim

Babacan: Benim adaylığımda uzlaşılırsa rahat seçilirim
Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, altılı masanın adayının kendisi olması durumunda seçimi rahat kazanacağını söyledi.

Seçime altı aydan kısa bir zaman kalırken, altı partinin bir araya geldiği ittifakın cumhurbaşkanı adayı henüz belli değil.

Medyascope’ta Ruşen Çakır’a konuşan Babacan, bir taslak belgesinin olduğunu, yönetim modeli üzerinde büyük oranda mutabakat sağlandığını söyledi.

DEVA Partisi lideri, yönetim modeli üzerinde yüzde 95 mutabakat olduğunu ifade ederek "Henüz yüzde 100 mutabakata varılmadan içerikle ilgili bilgi vermeyi çok doğru bulmuyorum” diye konuştu.

Babacan, adaylığı konusuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Bizim önceliğimiz altı genel başkanın oturduğu masanın içinden bir aday çıkması. Böylece kararlar daha hızlı alınacaktır. Dışarıdan bir ismin adaylığı söz konusu olduğunda, diğer ismin adapte olması zaman alacaktır ama Altılı Masa dışarıdan bir isimde anlaşırsa birkaç haftalık daha sürece ihtiyaç olur."

DEVA Partisi lideri "Eğer Altılı Masa benim ismim üzerinde mutabık kalırsa hem rahat seçilirim hem de en iyi şekilde yönetirim" dedi. (Kısa Dalga)

Politika