Babacan: Birkaç ay daha altılı masadan kimse isim beklemesin

Babacan: Birkaç ay daha altılı masadan kimse isim beklemesin
Altılı masadaki liderlerden DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, "Bizim önceliğimiz Türkiye'nin nasıl yönetileceği. Birkaç ay daha altılı masadan kimse somut bir isim beklemesin" dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, altılı masanın beşinci toplantısı sonrası cumhurbaşkanı adayı tartışmalarına ilişkin konuştu. Babacan, "Geçiş sürecinin nasıl olacağına karar vermeden adayla ilgili tartışmanın içine girmenin yanlış olacağını düşünüyoruz" dedi.

FOX TV'de açıklamalarda bulunan Babacan özetle şunları söyledi:

'SEÇİMLER BAŞLAYINCA AÇIKLANACAK'

"Defalarca söylüyoruz ortak cumhurbaşkanı adayı ile ilgili seçimler başlayınca açıklanacak. Altılı masanın ortak bir cumhurbaşkanı adayı olmasında bir kararlılığımız var hedef bu. Liderler her bir araya geldiğinde cumhurbaşkanı adayı belirlenecekmiş gibi bir hava oluşturuluyor. toplantı sonrasında açıklanmayınca bak yine açıklanmadı deniliyor. Biz toplantıya cumhurbaşkanı adayı çıksın diye toplanmıyoruz bunu biz açıkladık.

'TÜRKİYE'NİN ADAY SORUNU OLMAZ'

Parlamenter sistemi kamuoyuna sunduk. Bu çalışmayı kanun diline sunuyoruz. Sistemin nasıl işleyeceğini gibi. Öncelikle bunu önemsiyoruz. Türkiye'de aday sorunu olmaz. Birçok cumhurbaşkanı başkan adayı bulunur. Bizim ilk amacımız Türkiye'nin nasıl yönetileceği. Geçiş süreci nasıl olacağına karar vermeden adayla ilgili tartışmanın içine girmenin yanlış olacağını düşünüyoruz, ilk önce sistemi konuşmamız lazım. Bunları belirlemeden isim üzerinde kilitlenmeyi yanlış buluyoruz. Şuan kurumsal yapıyı çalışıyoruz. Geçiş sürecinde devletin nasıl yönetileceğini konuşuyoruz.

Birkaç ay daha altılı masadan kimse somut bir isim beklemesin. Cumhurbaşkanı adayıyla geçiş süreciyle önce ve sonrası komple bir resmi oluşturalım halkımızı seçimlerle yormadan bu paketi halkımıza sunalım istiyoruz. Geçiş sürecinden sonra 6'lı masa bir mutabakat halinde olur sonra cumhurbaşkanı adayına karar verilir.

Altılı masa henüz bir ittifak değil. İlerde ittifakta olabilir. İttifak'a dönecek mi dönmeyecek mi daha bunlara karar verilecek."

TÜİK'E TEPKİ: YİNE MAŞALLAH ÇOK HASSAS TARTMIŞLAR

DEVA lideri Babacan, program sonrası açıklanan enflasyon verileriyle ilgili ise sosyal medya hesabından tepki gösterdi. Babacan'ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım şöyle:

"Yine maşallah çok hassas tartmışlar. Enflasyon %78,62 imiş. Bizler markete, pazara, çarşıya çıkıp alışveriş yapıyoruz. Ve neredeyse %200’e varan gerçek enflasyonu çoook çok iyi biliyoruz." (Kısa Dalga)

Politika