Babacan: DEVA Partisi seçime kendi adıyla, kendi şanıyla, kendi logosuyla girecek

Babacan: DEVA Partisi seçime kendi adıyla, kendi şanıyla, kendi logosuyla girecek
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, "Demokrasi ve Atılım Partisi, önümüzdeki seçimlere kendi adıyla, kendi şanıyla, kendi logosuyla girme kararını almıştır" dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, sosyal medya platformu Twitter'dan bir mesaj paylaşarak "Demokrasi ve Atılım Partisi, önümüzdeki seçimlere kendi adıyla, kendi şanıyla, kendi logosuyla girme kararını almıştır. Ülkemiz için, demokrasimiz için hayırlı olsun" dedi.

'BARAJLARI YIKIP GEÇECEĞİZ'

Babacan bu paylaşımdan sonra haftalık basın toplantısı düzenledi. “Belli ki Sayın Erdoğan seçim dönemini başlattı" diyen Babacan "Biz seçimlere hazırız. DEVA Partisi hazır. Ve biz kazanacağız" dedi. Babacan şöyle devam etti:

“İlan ediyorum. Duymayan kalmasın. Demokrasi ve Atılım Partisi, önümüzdeki seçimlere kendi adıyla, kendi şanıyla, kendi logosuyla girme kararını almıştır. Ülkemiz için, demokrasimiz için hayırlı olsun. Daha önce söyledim, tekrar söylüyorum: Türkiye 1’den büyüktür. Türkiye kazanacaktır. Hodri meydan. Elinizden geleni ardınıza saklamayın. DEVA damlalarının oluşturacağı seli hiçbir baraj durduramaz. Barajları yıkıp geçeceğiz.”

'ALTILI MASADA VERDIĞIMIZ BÜTÜN SÖZLERİN ARKASINDAYIZ’

“Biz altılı masada bugüne kadar vermiş olduğumuz bütün sözlerin arkasındayız. Ortak çalıştığımız konularda, her türlü katkıyı vermeye de devam edeceğiz. O masada yer alan her partiyle iş birliği yaptığımız alanları genişletmek konusunda da güçlü bir iradeye sahibiz. Bunu herkesin bilmesini arzu ederim.”

HEDEF 2028 SEÇİMLERİ

Alınan bilgiye göre, DEVA Partisi 6’lı masada devam edecek. Seçime kendi adlarıyla girme nedeni ise yeni kanunla yüzde 7'ye düşen seçim barajını aşacaklarına inanmaları. Babacan'ın açıklamasının arka planındaki fikir, “Barajı aşamasak bile kesinlikle yüzde 3 alırız, böylece Hazine yardımı almaya hak kazanırız. Hedefimiz 2028 seçimleri” şeklinde özetleniyor. Ayrıca DEVA tabanının CHP listesinden seçime girilmesini istememesi de bir başka etken.

ekran-resmi-2022-04-27-14-20-31.png

Politika