Ali Babacan: "Erdoğan’ın sözüne uyup da dövizini, altınını satan herkes zarar etti"

Ali Babacan: "Erdoğan’ın sözüne uyup da dövizini, altınını satan herkes zarar etti"
Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan, "Hatalı politika uyguladıkları yetmiyormuş gibi, boş laflarla da hepimizi kandırdılar. Sayın Erdoğan’ın sözüne uyup da dövizini, altınını satan herkes zarar etti bugün" dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, İstanbul’da partisinin Arnavutköy ilçe kongresinde konuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ve eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın, 2015'ten sonra döviz kurlarıyla ilgili yaptığı açıklamaların yer aldığı bir videoyu izleten Babacan, şunları söyledi:

"KOSKOCA TÜRKİYE CUMHURİYETİ, SAYIN ERDOĞAN'IN BİR DENEY LABORATUVARI OLDU"

“Dolar kuru artarsa A’dan Z’ye her şeye zam gelir. Sayın Erdoğan bu yanlış kararlarıyla gelecek ayların enflasyonunu artırdı. Kur arttığında fiyatlar yerinde durmuyor. A’dan Z’ye her şeye zam geliyor. Erdoğan bir inat uğruna tüm milletimizi yoksulluğun daha da derinlerine indirdi. Daha evvel de söylemiştim; koskoca Türkiye Cumhuriyeti, Sayın Erdoğan’ın yıllardır dayattığı yanlış tezinin bir deney laboratuvarı oldu. Kusura bakmayın, bu ülkenin haysiyetli insanları Sayın Erdoğan’ın kobayı değil.

"SAYIN ERDOĞAN'IN SÖZÜNE UYUP DA DÖVİZİNİ, ALTININ SATAN HERKES ZARAR ETTİ"

Hatalı politika uyguladıkları yetmiyormuş gibi, boş laflarla da hepimizi kandırdılar. Sayın Erdoğan’ın sözüne uyup da dövizini, altınını satan herkes zarar etti bugün. En son, kayıp akraba bakanın ‘Maaşınızı dolarla mı alıyorsunuz’ cümlesine dikkat çekmek lazım. Bu kadar iş bilmezlik olabilir mi? Elbette ki Türkiye’de maaşını dolarla alan çok azdır. Ama şunu biliyoruz ki dolar arttığı zaman, tam da o yüzden fakirleşiyoruz. Türkiye sayelerinde, maaşını dolarla alanlar için cennet oldu. Maaşını dolarla alanlar için bedava bir ülke oldu Türkiye. Ama vatandaş mahvoldu.

"GASP EDİLMİŞ TÜM HAKLARI İADE EDECEĞİZ"

Dindar vatandaşlarımızın kazanılmış haklarından bir adım dahi geri atılmayacak. Kürt vatandaşlarımızın kazanılmış haklarından bir adım dahi geri atılmayacak. Ama daha önemlisi, gasp edilmiş tüm hakları iade edeceğiz. İnançlı, inançsız, Sünni, Alevi; Türk, Kürt, zengin, fakir, kadın, erkek, genç, yaşlı bu ülkedeki insanı bu ülkenin eşit ve onurlu vatandaşı yapana dek çalışacağız. Ülkemizi, merkezinde insan olan; kapsayıcı, çoğulcu, eşitlikçi ve özgürlükçü demokrasiye ulaştırmak için var gücümüzle çalışacağız."

(ANKA)

Gündem