Babacan, Gezi Davası için mahkemeye seslendi

Babacan, Gezi Davası için mahkemeye seslendi
Gezi Davası'nda 'müşteki' görünen DEVA lideri Ali Babacan, "Savcılık da mahkeme de duysun, şahsi mağduriyetim yok" dedi. Davutoğlu ise mahkemeye dilekçe vermişti.

Haziran 2013’teki Gezi eylemleri sırasında başbakan yardımcısı olan ve davada "müşteki" sıfatıyla yer alan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, herhangi bir mağduriyeti olmadığını ve bir başvuruda da bulunmadığını söyledi.

FOX TV’de İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat programında konuşan Babacan, “Yeniden ilan ediyorum bütün Türkiye’ye. Savcılık da mahkeme de duysun: Gezi Davası'yla ilgili şahsi bir mağduriyetim yok. Mağdur değilim. Bununla ilgili hiçbir başvurum yok ki geri çekileyim" dedi

Babacan, şu ifadeleri kullandı:

'YÜZDE 50+1'LE KAZANDI, NASIL TÜRKİYE'YİM DER'

“Kendisini ülkeyle ve milletle özdeşleştiriyor. Öyle değil, kimse kusura bakmasın. Bugün seçim olsa Sayın Erdoğan kazanamaz. Kazandığı dönemde bile 50+1’le kazandı. 50+1’le seçimi kazanan cumhurbaşkanı nasıl ‘Ben Türkiye’yim’ der? Kendisine oy vermeyen insanlarla kendisini nasıl eşitler? ‘Türkiye eşittir Erdoğan’ denklemini kurmaya çalışıyor. Böyle değil. Türkiye eşit değildir Erdoğan. Türkiye, Erdoğan’dan çok büyüktür. Türkiye 1’den çok büyüktür. Kimse laf oyunlarıyla insanları kandırmaya çalışmasın.”

CAN ATALAY'IN BABASI ÇAĞRI YAPMIŞTI

Can Atalay'ın babası Mustafa Atalay: "Babacan’ın ve Davutoğlu'nun, dava dosyasına 'Biz bu Gezi eylemlerinde makamımız ve ismimiz olarak hiçbir şekilde mağdur olmadık' diye evrak koymalarını talep ediyorum" demişti.

DAVUTOĞLU DİLEKÇE VERMİŞTİ

Gelecek Partisi Başkanı Ahmet Davutoğlu, avukatı aracılığıyla Gezi Parkı Davası'na bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne dilekçe verdi. Mahkemeye verilen dilekçede Davutoğlu'nun dava konusunda herhangi bir şikâyeti olmadığı ifade edildi. (Kısa Dalga)

Politika