Babacan: Mart 2023'te bir baskın seçim olma ihtimali var

Babacan: Mart 2023'te bir baskın seçim olma ihtimali var
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, "Yalvar yakar borç para alıyorsunuz. Uluslararası ilişkilerde o kadar tehlikeli bir şey ki… O borç verilirken karşılığında neler oluyor? Onu da bilmiyoruz" dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Sözcü gazetesine yaptığı ziyarette gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. BAE ve Suudi Arabistan'dan para transferi üzerinden iktidarı eleştiren Babacan şunları söyledi: “Ayağına gidip kapı kapı dolaşmak zorunda kalıyorsunuz. Birisi ‘15 Temmuz'un finansörü' diye suçladığınız ülke. Gidip yalvarıyorsunuz. Öbürü ‘katil' diye, ‘dosyayı vermem' diye suçladığınız ülke. Gidip yalvarıyorsunuz. Yalvar yakar borç para alıyorsunuz. Uluslararası ilişkilerde o kadar tehlikeli bir şey ki… O borç verilirken karşılığında neler oluyor? Onu da bilmiyoruz.

İktidara geldiğimizde bakacağız, dosyalarda varsa göreceğiz ya da ‘Sizin eski Cumhurbaşkanınızın böyle bir sözü vardı, ne yapacaksınız?' diye bize soracaklar. Eğer devlet taahhüdü ise yazılı kayıtlı bir şeyse devlette devamlılık var yapacaksınız… Ama sözlüyse de kimse kusura bakmasın biz de söze güven yok.

Onlar harcayacak, borç bize kalacak. İkili borçlanma bizim hiç yapmadığımız bir şey. Bir ülkeyle ikili anlaşma ile borçlanmadık. Tek kişiden borç aldığınız zaman mutlaka borcunuz birikmeye başlar. Dış borç büyüyor, yanında da binalar yükseliyor. Ama bu binalar döviz üretmiyorlar, sorun orada.

Mart 2023'te baskın seçim ihtimali var!


Mart 2023'te bir baskın seçim olma ihtimali var. Teşkilatlarımız buna şimdiden hazır.

(Erdoğan'ın bırakıp bırakmayacağı konusunda) Şöyle sandıkları hep beraber bir patlatalım… Açık ara seçimi alalım, ondan sonra hiç kimsenin ne söyleyeceği laf ne de yapabileceği bir iş kalır”.

Bizim adayımız çıkacak, siyasi taahhütte bulunacak. Genel başkanlardan birisi aday olursa kendi partisinde çoğunluğu olmayacağı için herkes bir arada durmaya mecbur. O yüzden ben bu masanın ‘merkezçek kuvveti' var diyorum."


2017'de keşke konuşsaydım


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun gündeme getirdiği ‘Helalleşme' konusunda Ali Babacan, zihnine takılı kalan konunun 2017 referandumu olduğunu belirtti ve “O referanduma giderken, 2015'te ‘Ben artık konuşmayacağım çünkü siyaseti bırakıyorum' diye karar almıştım. Referandumu soranlara bunun yanlış olduğunu söyledim. Fakat kamuoyunun önüne çıkıp açıklama yapmadım. ‘Bu iş yanlış. Başkanlık Sistemi dedikleri bu ucube sistem yanlış' demedim. Çıkıp konuşsam iyi olurmuş” dedi.

Politika