Babacan: Olmazsa dünyanın sonu değil

Babacan: Olmazsa dünyanın sonu değil
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Altılı Masa olarak ortak adayı 13 Şubat'ta açıklamak istediklerini belirterek, "Olmazsa dünyanın sonu değil. Teorik olarak 30 Mart'a kadar süre var" dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, katıldığı bir televizyon kanalında Masa'nın adayı hakkında açıklamalarda bulundu ve AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eleştirilerine yanıt verdi.

Babacan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

'Aferin' açıklaması

Partimizi kurduktan sonra Sayın Erdoğan önce bizi görmezden geldi. Biz hızla büyüdük. Şu anda 751 ilçede başkanlığımız var. Türkiye'nin her yerinde yükseliyoruz. 2 bin 300 maddede seçimden sonra kurulacak hükümetin ne yapacağının taahhüdünü verdik. Sapasağlam bir çalışmayı ortaya koyduk. Kıskanıyorlar, çekemiyorlar. Bizim çalışmalar vatandaşın ilgisini çekiyor. Ben orada, "Avrupa bile Türkiye'ye gıptayla bakacak" diyorum. Demokrasiyi savunan herkes için Türkiye umut olacak diyorum. Biz yoksa kimsenin aferinine muhtaç değiliz. Benim utanacak bir şeyim yok. Utanacak birileri varsa kendileri. Kişi başına milli geliri yıllarca düşürenler utansın. Aynı konuşmada kendi milletvekillerine demedi mi "Niye gelmiyorsunuz?" diye.

Merkez Bankası'nın taşınması

(Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Merkez Bankası İstanbul'a taşınırken uyuyor muydun?" eleştirisi) Merkez Bankası, bir ülkenin para politikasını yöneten kurum demek. Kanunda merkezi Ankara'dır diye çok açık bir hüküm var. Dolayısıyla İstanbul Finans Merkezi kurulurken, sadece İstanbul değil bütün coğrafya için bir merkez olsun diye biz yola çıktık. Fakat sonra bir baktık, bunlar İstanbul Finans Merkezi'ni sadece gayrimenkul projesi zannettiler. Gökdelen dikince olur zannettiler. Böyle olmaz. Biz Merkez Bankası'nı İstanbul'a taşınmayı hiç düşünmedik. Değerlendirdik ama Ankara'da kalmasına karar verdik.

Faiz artınca para değerlenir

Bakanlar şu an yatırım danışmanlığı yapıyor. Ülkenin Cumhurbaşkanı 'döviz alın, döviz satın' diyor. Sayın Erdoğan'ın dövizle ilgili bizzat kendisinin açıklamaları var. Tamamı çürük çıktı.

(Dünya dolardan uzaklaşıyor mu?) Akla ziyan haberler bunlar. Hem Amerikan hem Avrupa Merkez Bankası faiz artırma döneminde. Faiz artınca para değerlenir. Dolar eksenindeki trendler ortada. Biz gelir gelmez hızlı bir şekilde her şeyi normalleştireceğiz. Suyun yolunda akması gerekiyor. Devletin de o suyun düzenli şekilde akmasını sağlamak lazım.

EYT düzenlemesi

Bütçeyi geçiyorsunuz Meclis'ten, bir hafta sonra EYT'yi açıklıyorsunuz. Yeni bir sorun mu bu? Altı ay önce getirin gündeme. Koyun bütçeye, ondan sonra çıkarın.

Kılıçdaroğlu'nun adaylığı

("Ben Kemal geliyorum" sözleri adaylık beyanı mıdır?) Sıramızda anayasa metni, sonra ortak politikalar metni, arkasından da ortak aday tespitine geldi. Dün Sayın Karamollaoğlu'nun liderleri turlamasıyla beraber artık isimleri konuşmaya başladık. Dün Temel Bey'le isim konuştuk.

(Kılıçdaroğlu'nun ismi konuşuldu mu?) İnşallah bitince herkes beraber öğrenecek. Bu sürecin dikkatli götürülmesi gerekiyor. Partilerin nihai kararı verene kadar birbirlerinden farklı görüşleri olabilir. Bizim belirleyeceğimiz ortak aday Türkiye Cumhuriyeti'nin 13. Cumhurbaşkanı olacak.

Aday ismi

(Aday Masa'dan mı olacak?) Az kaldı, açıklanınca öğrenelim. Sayın Karamollaoğlu'nun turu var ama istişare onunla sınırlı değil. Partilerle arka koridor görüşmeleri var. Onların üzerinden bu istişareler yürür. Diğer liderlerle ikili görüşmeler olur. Ona da şaşırmamak gerekir.

'13 Şubat'ta dünyanın sonu değil'

Karamollaoğlu'nun turu çok değerli, belki önümüzdeki hafta ikinci tur gerekebilir. Yoğun bir ikili temas içerisindeyiz. Niyet 13 Şubat'ta bitirmek ama olmazsa da biraz ileri kayar. Dünyanın sonu değil. Teorik olarak 30 Mart'a kadar süre var. (Kısa Dalga)

Gündem