Babacan'dan adaylık açıklaması: 'Şu olur' da demedik 'Bu olmaz' da demedik

Babacan'dan adaylık açıklaması: 'Şu olur' da demedik 'Bu olmaz' da demedik
DEVA Partisi lideri Ali Babacan, cumhurbaşkanı adayı konusunda, "Herhangi bir isimle ilgili ‘Şu olur’ da demedik, ‘Bu olmaz’ da demedik" ifadelerini kullandı.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, altılı masada ortak cumhurbaşkanı adayını konuşmadıklarını söyledi.

Partisinin Rize İl Başkanlığı binasının açılış törenine katılan Babacan, "Bizim Cumhurbaşkanı adayı ile ilgili görüşümüz şu anda ki sürece baktığımızda altılı masa etrafında olacak bir konuşma ve görüşme" dedi. Babacan, bir gazetecinin sorusu üzerine, Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı ile ilgili olarak şunları söyledi:

'AMACIMIZ İLK TURDA VE AÇIK FARKLA SEÇİMİ KAZANMASI'

“Yürürlükte olan anayasaya göre, iki turlu bir seçim. Bizim amacımız altılı masanın ortak adayının ilk turda ve açık farkla seçimi kazanması. Amacımız bu. Ama adaylar konusunda henüz konuşmaya başlamadık. Herhangi bir isimle ilgili ‘şu olur’ da demedik, ‘bu olmaz’ da demedik. Seçimler vaktinde olursa, seçimlerden makul bir süre önce bu istişareyi hem parti içerisinde başlatmak istiyoruz; hem de altılı masadaki diğer partilerle de konuşmak istiyoruz. HDP’nin kendi adayını çıkarıp çıkarmayacağı veya başka bir adayı destekleyip desteklemeyeceği onların kendi verecekleri bir karar. Dolayısıyla bununla alakalı bizim herhangi bir ifadede bulunmamız işin tekniği gereği, sürecin tabiatı gereği mümkün değil.

Ama bizim Cumhurbaşkanı adayı ile ilgili görüşümüz şu anda ki sürece baktığımızda altılı masa etrafında olacak bir konuşma ve görüşme. Biz şu anda kendi partimiz içinde dahi, benim olduğum ortamlarda; Cumhurbaşkanı adaylığı ile alakalı konuları görüşmüyoruz. Toplumda şu anda çok sıhhatli bir süreç yürüyor. O da şu: Bir sürü isim var ortada bu isimlerin her biriyle ilgili toplum tartışıyor. Kahvehanelerde tartışıyorlar, ev sohbetlerinde tartışıyorlar, iş ortamlarında tartışıyorlar, taksi duraklarında tartışıyorlar; her isimle ilgili bu olur veya bu olmaz diye bir tartışma devam ediyor.

Daha önce de söyledim eğer ortak bir Cumhurbaşkanı adayı üzerinde anlaşamazsak DEVA Partisi'nin genel başkanı doğal olarak o partinin Cumhurbaşkanı adayıdır dedim.” (ANKA)

Politika