Babacan’dan, Erdoğan ve Soylu'ya Yeneroğlu tepkisi

Babacan’dan, Erdoğan ve Soylu'ya Yeneroğlu tepkisi
DEVA Partisi lideri Ali Babacan, Mustafa Yeneroğlu’nu hedef alan emniyet açıklaması için Cumhurbaşkanı Erdoğan’a "Açıklama sizin gölgenize saklanarak yazıldı" diye seslendi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından DEVA Partisi Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Mustafa Yeneroğlu’nu hedef alan açıklamaya tepki gösterdi.

Babacan, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama için “Utanç vesikası” dedi. Mustafa Yeneroğlu’nun alenen hedef gösterildiğini söyleyen Babacan, “İpe sapa gelmez lafların yer aldığı bu açıklama, devletin kurumsal yapısındaki bozulmanın yeni bir belgesidir” dedi. Babacan açıklamasında şunları kaydetti:

SÜLEYMAN SOYLU'YU İŞARET ETTİ

“Bir hukuk devletinde böyle rezillik olmaz. Bir kamu kuruluşu üzerinden haksızlığı, hoyratlığı, hukuksuzluğu koruyan bir metin yayınlanamaz. Ama arkadaşlar kimin kimden cesaret aldığı ortada. Bu hukuksuzluğa meydan veren kimdir biliyor musunuz? 'Anayasa Mahkemesi kararını tanımıyorum, uymuyorum' diyen kişidir. Gücü eline geçiren aklına estiği gibi pervasızca davranıyor. Ayrıca bu teşkilatın kime bağlı olduğu da malum. Polislere, 'Sen yık geç hukuk arkandan gelir' diyen, 'Ayağını kırın, sorumlusu benim' diyen kişi... Bu açıklamayı yazan kişiler de, o gün vatandaşlara parmak sallayan da, buradan güç almaktadır.”

'KABADAYILIKLARINIZA PABUÇ BIRAKMAYACAĞIZ'

Açıklamasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a da seslenen Babacan, “Derhal ama derhal gereğini yapmak zorundasınız. Haksızlık hukuksuzluk yaparak, bizi sindireceğinizi zannediyorsanız; boşa heveslenmeyin. Biz dünkü açılmama metninin sizin gölgenize saklanarak yazıldığını çok iyi biliyoruz. Ama sindiremeyeceksiniz, susturamayacaksınız. Tehditlerinize de, kabadayılıklarınıza da, hukuk tanımazlığınıza da pabuç bırakmayacağız” dedi.

BABACAN’DAN ŞENTOP’A: NİÇİN MECLİS’İN ONURUNU SAVUNMUYORSUNUZ?

Meclis Başkanı Mustafa Şentop'a da seslenen Ali Babacan, “TBMM’nin bir üyesi, bir milletvekili, bir polis tarafından hakarete uğramıştır. İdare tarafından tehdit edilmiştir, hedef gösterilmiştir. Bu milletin bir vekili, yürütme gücü ile susturulmaya çalışılmaktadır. Sayın Şentop, siz neden susuyorsunuz? Siz nasıl susuyorsunuz? Siz Meclis'te, sadece tek bir siyasi partinin mi Meclis Başkanlığı'nı yapıyorsunuz? Niçin Meclis'in onurunu savunmuyorsunuz?" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Ankara’da Somalili bir iş yeri sahibinin tabelasının beyaza boyanması sırasında DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu ile bir polis amiri arasında tartışma çıkmıştı. Polis, Milletvekili Yeneroğlu'na, "Senin gibi tiplere belli ne olduğu, ahlaksız sensin lan, adam gibi konuş, ağızlara bak milletvekiliymiş" demişti.

Emniyet'ten yapılan açıklamada yaşanan olaya ilişkin polis amirinin uyarıldığı, polisler ile tartışan DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu hakkında da suç duyurusunda bulunulacağı açıklanmıştı.

Politika