Babacan'dan Erdoğan'a: 'Mülakatla en büyük haksızlığı, kayırmacılığı yapan siz değil misiniz?'

Babacan'dan Erdoğan'a: 'Mülakatla en büyük haksızlığı, kayırmacılığı yapan siz değil misiniz?'
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Erdoğan’ın “Kamuya işe alımlarda mülakatı kaldıracağız” açıklamasına “20 yıldır iktidarda olanlar çıktılar, bir seçim beyannamesi açıkladılar. Bir baktık, baştan aşağı kopya. Sayın Erdoğan, ‘Artık mülakatı kaldıracağız’ diyor. Ya bir dakika. Mülakatla en büyük haksızlığı, kayırmacılığı yapan siz değil misiniz?" sözleriyle tepki gösterdi.

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi, bugün İstanbul Yenikapı’da bulunan Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi’nde “Millet Sofrası” adıyla iftar programı düzenledi.

Programa DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, DEVA Partisi İstanbul İl Başkanı Erhan Erol, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ile partililer katıldı. Burada konuşan Babacan, “Ramazan Bayramı’mıza 5 gün kaldı. Demokrasi bayramımıza ise sadece 29 gün var” dedi.

Babacan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Kamuya işe alımlarda mülakatı kaldıracağız” açıklamasına burada yaptığı konuşmada tepki gösterdi. Erdoğan’dan 2,5 ay önce aynı vaadi açıkladıklarını belirten Babacan, “20 yıldır iktidarda olanlar çıktılar, bir seçim beyannamesi açıkladılar. Bir baktık, baştan aşağı kopya. Sayın Erdoğan, ‘Artık mülakatı kaldıracağız’ diyor. Ya bir dakika. Mülakatla en büyük haksızlığı, kayırmacılığı yapan siz değil misiniz? Mülakatla, işine gelmeyenleri devlete sokmamak için çalışan siz değil misiniz?” dedi.

'Bir seçim beyannamesi açıkladılar. Bir baktık, baştan aşağı kopya'

Babacan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Her alanda ama her alanda kurulacak hükümetin ne yapacağı konusunda da 6 parti mutabık kaldı. Hükümet kurulduğu anda Sağlık Bakanı’nın ödevi hazır, Milli Eğitim Bakanı’nın evi ödevi hazır, Milli Savunma Bakanı’nın ev ödevi hazır, ekonomiyle ilgili bakanların, Adalet Bakanı’nın ev ödevi hazır. 5 yıl boyunca bütün bakanları meşgul edecek bir hazırlığı yaptık, ortaya koyduk. Ne zaman, ta 30 Ocak’ta. Aradan geçmiş, 2,5 ay. Bizden tam 2,5 ay sonra, 20 yıldır iktidarda olanlar çıktılar, bir seçim beyannamesi açıkladılar. Bir baktık, baştan aşağı kopya. Sayın Erdoğan, ‘Artık mülakatı kaldıracağız’ diyor. Ya bir dakika. Mülakatla en büyük haksızlığı yapan siz değil misiniz, kayırmacılığı yapan siz değil misiniz? Mülakatla, işine gelmeyenleri devlete sokmamak için çalışan siz değil misiniz? ‘Mülakatı kaldıracağız’ diyor ve bizden tam 2,5 sonra açıklıyor."

'Artık Türkiye’de iktidarın değişme zamanı geldi'

"Parti programımızı 3 sene önce açıklamışız. Parti programımıza yazdık 3 sene önce. O daha bugün açıklıyor. Neymiş, gençlere internetmiş. Ya biz onu 3 yıl önce söyledik. 2,5 önce yazdık. Açın, bakın, yeni bir şey yok. Açıkladıkları sosyal destek sistemi, bizimkinin birebir kopyası. Nereden nereye? Artık üretemeyen, çözüm üretemeyen ancak 6 partinin, Millet İttifakı’nın hazırladığı ortak politika metninin bir kopyasını 2,5 ay sonra ortaya koyabilen bir iktidardan bahsediyoruz. Artık vakit doldu. Artık Türkiye’de iktidarın değişme zamanı geldi."

'Her şeyiyle hazırız'

"Bunların hepsini başardık. 6 parti olarak, Millet İttifakı olarak hazırız. Her şeyiyle hazırız. Belki de daha önemlisi, seçim güvenliği sistemimizle de hazırız. Tek bir oyun bile zayi olmaması gerekiyor. Bütün bunları yaptık. En sonunda da yine 6 parti olarak, Millet İttifakı olarak ortak Cumhurbaşkanı adayımızı belirledik. ‘Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, 6 partinin ortak adayıdır’ dedik, ilan ettik ve geçiş sürecinin yol haritasıyla beraber, yani ortak yönetim modeliyle de beraber kamuoyuna taahhütlerimizi sunduk."

'Kılıçdaroğlu’nu ülkemizin 13’üncü Cumhurbaşkanı yapacağız'

"Demokrasi, Atılım 14 Mayıs akşamı inşallah geliyor Türkiye’ye. İstanbul’da beş adayımız var ama 39 ilçede de sapasağlam teşkilatımız var. Ben bu 39 ilçe teşkilatımızla da il teşkilatımızla da gurur duyuyorum. Tüm Türkiye’ye örnek. Bu 39 teşkilatımız sadece 5 adayımızın değil, ortak listedeki bütün adayların arkasında olacak. 39 ilçe teşkilatımız, il teşkilatımız, ortak listedeki her bir adayımızın yanında, sağında, solunda, arkasında olacağız. Çünkü birlikte kazanacağız, Beraber kazanacağız. Ondan birlik beraberlik içerisinde olacağız. 14 Mayıs’ta öyle bir seçim yapacağız ki, Türkiye kazanacak. Sağcı, solcu demeden, muhafazakâr, seküler demeden, Türk, Kürt, Arap, Laz, Çerkez demeden, Sünni, Alevi demeden hep beraber daha fazla demokrasi diyeceğiz ve ortak Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu ülkemizin 13’üncü Cumhurbaşkanı yapacağız." (ANKA)

Politika