Babacan'dan 'faiz indirimi' tepkisi: Bankalardan borç aldığınız faiz indi mi, siz ondan haber verin

Babacan'dan 'faiz indirimi' tepkisi: Bankalardan borç aldığınız faiz indi mi, siz ondan haber verin
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Merkez Bankası’nın politika faizini 100 baz puan indirmesi hakkında “Bankalardan borç aldığınız faiz indi mi? Siz ondan haber verin. Piyasa faizi o. Aradaki farkı banka kazanıyor. Bankalar mutlu. Faiz talimatla düşmez, güvenle düşer” dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Niğde'de partisinin İl Başkanlığının açılışına katıldı. Babacan, Niğde Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret ederek, Başkan Şevket Katırcıoğlu ve yönetim kurulu üyeleriyle görüştü. Ayhan Şahenk Bulvarı'nda vatandaşlarla ve esnafla sohbet eden Babacan, daha sonra Niğde Organize Sanayi Bölgesi'nde süt ürünleri üzerine faaliyet gösteren bir firmayı ziyaret etti.

Ardından partisinin İl Başkanlığı binasına geçen Babacan, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin 81 ilinde 720 ilçesinde il ve ilçe başkanlarının görevinin başında olduğunu söyledi.

BirGün'de yer alan habere göre, Merkez Bankası'nın faiz indirim kararını değerlendiren Babacan şu ifadeleri kullandı:

"Merkez Bankası'nın faizi bankalara borç verdiği faiz. Bankalardan borç aldığınız faiz indi mi? Siz ondan haber verin. Piyasa faizi o. Aradaki farkı banka kazanıyor. Bankalar mutlu. Son dönemde, hiç kazanmadıkları parayı kazanıyorlar. Merkez Bankası'ndan 13'le alıyorlar, yüzde 30'la, 35'le, 40'la piyasaya satıyorlar. O da kredi alabilene… Herkese kredi yok. Bu hükûmet şunu anlamıyor: Faiz talimatla düşmez. Güvenle düşer.

Ekonomiyle ilgili bütün kurumları 1 ayda ayağa kaldırırız. En geç 6 ay içinde kriz ortamını ortadan kaldırırız. En geç 2 yıl içinde de enflasyonu tek haneye indiririz. 2001-2002 krizini biz çözdük. 2008-2009 krizini de biz çözdük. Yaptık, yine yaparız. Yaptık, çok daha güzelini yaparız. Bunun için kadrolarımız hazır.”

Ekonomi