Babacan'dan ittifak açıklaması: "HDP'yle diyalog kapımız açık"

Babacan'dan ittifak açıklaması: "HDP'yle diyalog kapımız açık"
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, iktidardaki iki parti hariç tüm partilerle ilişkilerinin sıcak olduğunu belirterek "Buna HDP de dahil. Diyalog kapımız açık" dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, “İktidar tarafındaki iki parti haricindeki diğer partilerle ilişki zeminimiz sıcak. Buna HDP de dahil" diye konuştu. Babacan, HaberTürk TV'de gazeteci Fatih Altaylı'nın sorularını yanıtladı. Babacan Cumhur İttifakı dışındaki partilerle sıcak zeminleri olduğunu belirterek, “Erken aşamada herhangi bir ittifakın, birlikteliğin içinde görünmek istemiyoruz. Zaten biliyorsunuz ittifak seçim ittifakıdır. Bu aşamada herhangi bir ittifaktan bahsetmemiz, vatandaşlarımız tarafından yanlış anlaşılır diye korkuyoruz. Teşkilatlanmayı küçük şehirlerden başlattık. Büyükşehirlerde kongrelerimizi henüz yapmadık. Seçim günü gelsin, herhangi bir ittifaka girer miyiz, girmez miyiz, o gün karar veririz. Bütün partilerle diyalog ve istişare içindeyiz. İktidar tarafındaki iki parti bizimle görüşmekten kaçıyor. İktidar tarafındaki iki parti haricindeki diğer partilerle ilişki zeminimiz sıcak. Buna HDP de dahil. Diyalog kapılarımız açık. Geçenlerde bizi ziyarete geldiler” diye konuştu.

Babacan, Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda da “Somut bir şeyler söylemek istemiyoruz. Her parti adayını mı çıkarır, ortak aday üzerinde mi çalışılır, bu günü gelince konuşulur. Bunu pazarlık meselesi yapmak istemeyiz. O günkü şartlarda bütün opsiyonlar açıktır. Diğer partilerin duruşuna da bağlıdır" diye konuştu.

Gündem