Babacan’dan ‘küfe’ yanıtı: Bu yükün altından kalkamıyorsanız bırakın gidin

Babacan’dan ‘küfe’ yanıtı: Bu yükün altından kalkamıyorsanız bırakın gidin
DEVA Partisi lideri Babacan, Erdoğan’a “85 milyonu sırtında küfede taşıdığı bir yüke benzetmesi kabul edilemez. Bu yükün altından kalkamıyorsanız bırakın gidin. Asıl siz kendiniz bu milletin sırtına yük oluyorsunuz” diye tepki gösterdi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı asgari ücrete tepki gösterdi.

Çektiği bir videoyu sosyal medya hesabından paylaşan Babacan, Erdoğan’ın 85 milyonu sırtında yük olarak gördüğünü belirterek, “Asıl siz kendiniz bu milletin sırtına yük oluyorsunuz” dedi.

Babacan’ın asgari ücretle ilgili değerlendirmesi şöyle:

“Haftalardır, günlerdir merakla beklenen asgari ücret rakamı nihayetinde Sayın Erdoğan tarafından açıklandı. Adeta müjde verircesine açıklandı. Bu ülkede gerçek enflasyonun yüzde 200’ye yaklaştığını dünya âlem biliyor. Çarsıya pazara çıkan herkes, doğalgaz faturası elektrik faturası ödeyen herkes gayet iyi biliyor ki bu ülkede gerçek enflasyon yüzde 200’ye yakın.

“Biz ne dedik; en az gerçek enflasyon artı refah payı kadar artırılmalıdır, dedik. Bunu yapmadınız ve milyonlarca insanı gelir kaybıyla, yoksullukla karşı karşıya bıraktınız.

“Üstelik bunun adı asgari ücret. Herkes biliyor ki bu ülkede çalışanların en az yarısı şu anda asgari ücret ile geçinmeye çalışıyor. Bu ülkede asgari ücret en az ücret değil, neredeyse ortalama ücret olmuş durumda. Bu önemli bir konu.

“85 milyonu küfede taşıdığı yüke benzetmesi kabul edilemez”

“Üstelik Sayın Erdoğan’ın bu milleti, 85 milyonu sırtında küfede taşıdığı bir yüke benzetmesi gerçekten kabul edilemez. Bu yükün altından kalkamıyorsanız bırakın gidin. 85 milyon sizin sırtınızdaki küfede yük değildir. Asıl siz kendiniz bu milletin sırtına yük oluyorsunuz.

“Lütfen bir an önce bırakın gidin. Mayıs, Haziran'ı da beklemeden, işte meclis elinizin altında, işte seçim yapmak mümkün… Hemen Mart ayında seçimi ilan, bir an önce milletimizin bu ızdırabını bitirin.” (Kısa Dalga)

Gündem