Babacan'dan 'milletvekilliği pazarlığı' açıklaması: 'Meclis’e girelim diye bir dayatmamız olmadı Kılıçdaroğlu’na'

Babacan'dan 'milletvekilliği pazarlığı' açıklaması: 'Meclis’e girelim diye bir dayatmamız olmadı Kılıçdaroğlu’na'
Geçtiğimiz seçimlere ve 'milletvekilliği pazarlığı' tartışmalarına dair konuşan DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan, "Tam tersine, bize daha çok aday gösterin. Meclis’te çoğunluğu almamız gerekiyor denildi" dedi.

14 Mayıs’taki seçimlere CHP listelerinden giren DEVA Partisi 15, Gelecek Partisi 10 ve Saadet Partisi de 10 milletvekili çıkarmıştı.

Cumhuriyet'den Orhan Bursalı, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'a 'milletvekilliği pazarlığı' tartışmalarına dair bir soru yöneltti. Bursalı'nın söz konusu sorusu ve DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan'ın yanıtı şu şekilde:

'Hayır bir pazarlık yapmadık'

"Kendisine, “CHP listelerinden Meclis’e giren 15 milletvekiliniz nedeniyle herhalde 6’lı masanın, özellikle de yeni 4 parti arasında en kazançlı parti ve lideri gibi hissediyorsunuz” dedim.

“Hayır bir pazarlık yapmadık” dedi. “15 adayımız seçilecek yerlerden mutlaka aday gösterilsin ve Meclis’e girelim diye bir dayatmamız olmadı Kılıçdaroğlu’na. Tam tersine, bize daha çok aday gösterin. Meclis’te çoğunluğu almamız gerekiyor denildi” sözlerini dile getirdi." (Kısa Dalga)

Politika