Babacan'dan 'seçim tarihi' çıkışı: Anayasaya ve teknolojiye işaret etti

Babacan'dan 'seçim tarihi' çıkışı: Anayasaya ve teknolojiye işaret etti
Babacan, "Bu kadar teknolojinin ilerlediği bir dönemde, bu kadar adrese kayıtlı nüfus sisteminin olduğu bir ülkede neyin bahanesini arıyorsunuz? Kimse günlük basit hesaplara girmesin. Anayasa çok açıktır" dedi.

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 şiddetindeki iki büyük deprem 10 ili etkisi altında aldı. Deprem bölgelerinde çok sayıda bina yıkılırken, can kayıpları ve yaralı sayısı da her resmi açıklamada artmaya devam ediyor.

Çok sayıda milletvekilinin bölgeye gitmesi sebebi ile meclis çalışmalarına ara verilmiş, deprem bölgesine odaklanılmıştı. Bu gelişmelerle birlikte seçim tarihinin ertelenme olasılığına yönelik iddialar gündeme gelmişti.

Muhalefet ise seçimin zamanında yapılması gerektiğine yönelik açıklamalarda bulunmuştu.

Son olarak DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da seçim tarihine ilişkin açıklamalarda bulundu. Babacan, Halk TV'de yaptığı açıklamalarda 'Kimse bahane aramasın' dedi.

Seçim tarihi tartışmalarıyla ilgili soruyu yanıtlayan Babacan, şöyle konuştu:

“Seçimi konuşmanın zamanı değil diyorlar. Bu söylem tehlikeli bir söylem. Bu söylem bir süre sonra ‘Seçimin zamanı değil' diyebilirler. Asla! Anayasa hükümleri bu konuda çok açık. Bu ülke öyle bir ülke ki Kurtuluş Savaşı ortasında TBMM'yi açık tutan topraklar burası… Bir yandan savaş varken bir yandan meclis karar alıyordu. Bu topraklarda 100 sene önce bunlar başarılmış.

Anayasaya işaret etti

Bu kadar teknolojinin ilerlediği bir dönemde, bu kadar adrese kayıtlı nüfus sisteminin olduğu bir ülkede neyin bahanesini arıyorsunuz? Kurtuluş Savaşı'nın ortasından meclisi çalıştıran bu ülke, böyle bir afet zamanında ne hukuktan ne anayasadan sapmalı. Kimse günlük basit hesaplara girmesin. Anayasa çok açıktır. Anayasanın hükümleri harfiyen yerine gelmelidir.” (Kısa Dalga)

Gündem