Babası tecavüz etti, 14 yaşında kardeşini doğurdu

Babası tecavüz etti, 14 yaşında kardeşini doğurdu
Yıllarca babasının tecavüzüne uğrayan, babasından olan bebeği doğar doğar annesi tarafından öldürülen A.A.’nın hikâyesi, çaresiz kız çocuklarının yaşadıklarını gözler önüne seriyor.

Cumhuriyet Gazetesi yazarı Murat Ağırel, babasının tecavüzüne uğrayan bir kız çocuğunun hikâyesini köşesine taşıdı.

Buna göre, 2000 doğumlu A.A, 13 yaşında babasının tecavüzüne uğradı. Çocuk durumu kimseye anlatamazken, tecavüz aylarca devam etti.

13 yaşındayken hamile kalan A.A, 2014 Mayıs ayında, 14 yaşındayken bir erkek çocuk dünyaya getirdi. Doğumu evde annesi yaptırdı. Yanlarında bir de babası vardı.

Bebek doğar doğmaz annesi bebeğin ağzını kapatıp boğarak öldürdü, ardından evin yakınına gömdü.

A.A. iyileştikten sonra babasının tecavüzleri devam etti ve yıllarca sürdü.

Yaşadıklarına dayanamayan A.A, evden kaçarak bir erkekle imam nikâhı ile evlendi. 8 aylık evliyken babasının evde olmayacağını öğrendiği bir gün eşyalarını almak için eve gitti. Yanına da evde bulunan ruhsatsız silahı aldı.

Eve geldiğinde babası tarafından karşılanan A.A, bir kez daha babasının saldırısına uğradı. A.A, yanında getirdiği silahla 3-4 el ateş edip kaçarken, baba kaldırıldığı hastanede bir hafta sonra öldü.

Olaydan hemen sonra gözaltına alınan A.A, babasının tecavüzünü ve ölen bebeğini savcıya anlattı. Samanlığın arka tarafında yapılan kazıda beyaz beze sarılı vaziyette bebek cesedine ait kemik parçaları bulundu. Kemik parçalarında yapılan DNA testinde bebeğin annesinin A.A., babasının ise A.A’nın öz babası olduğu tespit edildi.

A.A’nın annesi ifadesinde yaşananlardan haberinin olmadığını, böyle bir olay yaşanmadığını söyledi.

Savcı A.A. için “nitelikli kasten öldürme” eyleminin TCK 25. maddesinde düzenlenen meşru savunma kapsamında kalması nedeniyle ceza verilmesine yer olmadığına karar verilmesini istedi. Sadece “ruhsatsız silah taşıma ve bulundurma” suçundan ceza verilmesini talep etti.

Cezaevine girmeyen A.A’nın memleketini terk ettiği biliniyor. (Kısa Dalga)

Yazının tamamı

Kadın