"PEKER'İN İRAN-MERSİN-SABİHA GÖKÇEN MESAJI EROİN TİCARETİ İLE İLGİLİ OLABİLİR"

"PEKER'İN İRAN-MERSİN-SABİHA GÖKÇEN MESAJI EROİN TİCARETİ İLE İLGİLİ OLABİLİR"
“Overdose Türkiye” kitabının yazarı Cengiz Erdinç’le Sedat Peker itiraflarını, uyuşturucu güzergahında Türkiye’nin yerini, faili meçhul cinayetleri konuştuk.

Sedat Peker, yayınladığı videolarda el yükseltmeye, izlenme rekorları kırmaya ve ülke gündemini sarsmaya devam ediyor.

Yedinci videoda yine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hedefteydi. Ancak Peker, Kutlu Adalı ve Uğur Mumcu cinayetinin ardında Mehmet Ağar ve Korkut Eken’in olduğunu öne sürdü. Peker, Kürt işadamları Behçet Cantürk, Hüseyin Baybaşin ve Savaş Buldan’dan para aldığını öne sürerken, 90’lardaki faili meçhullere dair yine Mehmet Ağar’ ı işaret etti.

Eski Başbakan Binali Yıldırım’ın oğlu Erkam Yıldırım’ın da Venezuela’ya giderek uluslararası “yeni” uyuşturucu rotası”nı yönettiğini iddia etti.

Mafya-polis-asker-işadamı-istihbarat ilişkilerini yıllardır takip eden araştırmacı gazeteci-yazar Cengiz Erdinç’le bu ağır iddiaları konuştuk.


HEMEN SORUŞTURMA AÇILIYOR AMA.. 

İletişim Yayınları’ndan çıkan ve tekrar basımı beklenen “Overdose Türkiye”nin de yazarı olan Erdinç “Böyle ifşalar yapılınca soruşturmalar başlıyor, ‘Babalar operasyonu” yapıldı deniyor ama çok azından sonuç çıkıyor. Şimdiye kadar ne öğrendiysek bu gibi çatışmalardan öğrendik. Çünkü bağımsız yargı yok. Gazeteciliğimizden de şüpheye düşüyorum” diyor. 

“SOYLU’NUN “DEVLET APARATI” SÖZÜ MÜTHİŞ BİR İTİRAF”

Peker gibi figürlere mafya da denilemeyeceğini, çünkü devletin aparatları olduğunu belirten Erdinç, Soylu’nun “gayrı nizami harp aparatı” demesinin aslında müthiş bir itiraf olduğunu vurguladı. 

CİNAYETLER ZİNCİRİ


Cengiz Erdinç ile Türkiye’deki uyuşturucu kaçakçılığının geçmişine, Bulgar mafyasıyla kurulan ilişkilerden “Rumların mallarına çökme” operasyonlarına da uzandık. Erdinç, şunları söylüyor:

“1989’da İtalyan mafyasının eroin pazarından çekilmesiyle Türk, Kürt, Arnavut ve Sırpların çatışmaları bir dönüm noktasıydı.

Mehmet Ağar “Kürtlerden temizleme” vaadiyle geliyor ve cinayetler zinciri başlıyor. Behçet Cantürk’ten önce 42 kişi öldürülüyor.

Bundan 27 yıl önce, Hüseyin Baybaşin’in itirafları vardı, MİT raporuna girdi. Yenilir yutulur gibi değildi anlattıkları… Ağar’dan, yat limanlarından kaçakçılık yapıldığından o zaman söz etmişti. Savaş dönemleri zannedildiğinin tersine, bu işlerin kolaylaşmasını sağlar.”

“GERİ DÖNMEYİ DÜŞÜNDÜĞÜNÜ SANMIYORUM”

“Sedat Peker’i kim kışıkırttıysa bunları öngörüyor olmalıydı” diyen Erdinç, “Erdoğan’ın yanındaki “kötü”ler temizlenmek isteniyor dendi ancak bunu aşan bir durum var. Peker, Fas’a giderken gemileri yakmış belli ki. Geri dönmeyi düşündüğünü, bunun bir pazarlık olduğunu da sanmıyorum” diye konuşuyor.

Peker’in son videosunda gündeme gelen Uğur Mumcu, Kutlu Adalı, Kürt işadamları cinayetleri ve diğer faili meçhul cinayetlere ilişkin Erdinç, şunları söylüyor: 

“Uğur Mumcu cinayetinin, toplumu galeyana getirmek için işlenmiş olabileceğini düşünüyorum. Soruşturma öyle bir savsaklandı ki devlet, bu cinayeti çözmek sitemiyor dedirtti. Ağar ve Eken’in yargılanıp beraat ettirildiği JİTEM davasının istinaftan dönmesi ilginç bir zamanlama. 5 Nisan’da bu karar alınmış. Ayhan Çarkın’ın itirafları bozma kararında var. Bu bir tesadüf mü? 

İRAN, MERSİN, SABİHA GÖKÇEN

Peker’in 7. Videosundan sonra olup bitenin 10’da birini bile bilmiyoruz. İran, Türkiye’den çok eroin yakalanan ülke. İran-Mersin-Sabiha Gökçen mesajı, eroin ticaretiyle ilgili olabilir. Avrupa’da eroin pazarına Türkler hakim. Emniyet, ‘kokain kaçakçılığının azaldığını’ yeni açıkladı. Çok talihsiz bir ifade çünkü kendi 2012’deki raporunda tersi yazılı. Türkiye’de kokain pazarı 2010 sonrasında çok arttı.

“BAĞIMSIZ YARGI OLSA 24 SAATTE DÜMDÜZ EDERDİ”

Kolombiya’dan Türkiye’ye getirilecek 4.9 ton kokain üzerine soruşturma yapılmaması, izleri gösteriyor. Bu iş Fransa’daki EnroChat operasyonundaki dinlemelerle ortaya çıktı.Latin Amerika ülkeleriyle Türkiye arasındaki ticaret gelişti. Bunlar doğal. Doğal olmayan, Binali Yıldırım’ın oğlunun resmi heyetle Venezüela’ya gitmesi. Susurluk’tan beri aynı aktörler var. Peker’in ifşası, çürümeyi gösteriyor. Bağımsız yargı olsa 24 saatte dümdüz ederdi. Meselenin siyasal finansman tarafını halletmeden çözülmez. Bu iş demokrasiyi, adalet mekanizmasını, toplumu, vatandaşın kendi gelirini bile tehdit ediyor. Mafyalaşmış devlet yapısı toplumun gırtlağına çöküyor.”
 

İKİ BÖLÜM HALİNDE YAYINLADIĞIMIZ SÖYLEŞİNİN PODCAST’LERİNİ DİNLEMEK İÇİN PLAY TUŞUNA TIKLAYIN 

1.BÖLÜM / "SEDAT PEKER GEMİLERİ YAKTI"




 
2. BÖLÜM / KOKAİN VE EROİN ROTASINDA TÜRKİYE’NİN KONUMU NE?


 

Söyleşi