Bağışıklık kazanmak için isteyerek Covid'e yakalanan Çek şarkıcı hayatını kaybetti

Bağışıklık kazanmak için isteyerek Covid'e yakalanan Çek şarkıcı hayatını kaybetti
Çek Cumhuriyeti'nden folk müzik sanatçısı Hana Horka, oğlunun verdiği bilgiye göre, bağışıklık kazanmak amacıyla kasten Covid'e yakalandıktan sonra hayatını kaybetti.

Aşı olmayan olan 57 yaşındaki Horca sosyal medyada testinin pozitif çıktığını ama iyileştiğini yazdıktan iki gün sonra öldü. BBC Türkçe'nin aktardığına göre oğlu Jan Rek, babası ve kendisinin Covid'e yakalandıklarını, annesinin de aşı olmadan bağışıklık kazanmak ve bu sayede bazı müzik mekanlarına girebilmek amacıyla, isteyerek virüsü kendisine bulaştırdığını söyledi.

Ölmeden iki gün önce Horka sosyal medyada iyileştiğini kaydetmiş ve "Şimdi gelsin tiyatro, sauna ve konser" yazmıştı. Jan Rek, "Covid'e yakalanmanın aşı olmaktan daha iyi olduğuna inanıyordu. Birileri bize çip takıyor falan gibi düşüncelere hiç kapılmadı" dedi.

Çarşamba günü itibariyle 11 milyona yakın nüfuslu Çek Cumhuriyeti'ndeki Covid vakaları 28 bini aşarak rekor kırdı.

Hükümet yakınlarda hızla yayılan salgına karşı yeni önlemler aldı. Bunlar arasında işe ve okula gidenlerin zorunlu test olması da var. Buna karşılık pozitif çıkan ama belirti göstermeyenlerin izolasyon süresi 14 günden 5 güne indirildi.

Sağlık