Bahçeli: Anayasa Mahkemesi'nin HDP'yi kapatması mecburiyettir

Bahçeli: Anayasa Mahkemesi'nin HDP'yi kapatması mecburiyettir
Geçen hafta AKP heyetinin Anayasa değişikliği ile ilgili olarak HDP'yi ziyaret etmesinin olağan olduğunu söyleyen Bahçeli, yeniden "HDP kapatılmalı" söylemine döndü. Bahçeli "Anayasa Mahkemesi tarafından HDP'nin kapatılması da mutlak mecburiyettir" diye konuştu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Elazığ'da gerçekleştirdiği mitingde konuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için oy isteyen Bahçeli, "Hedefimiz, Erdoğan'ın açık ara farkla tekrar cumhurbaşkanı seçilmesi, Meclis'te çok güçlü bir MHP kurulumu ve Cumhur İttifakı'nın ortaya çıkmasıdır" dedi.

"Aday Belli, Karar Net" mitingde açıklamalarda bulunan Bahçeli'nin konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

Hedefimiz Erdoğan'ın açık ara kazanması

"2023, Türkiye'nin yüzüncü yıl dönümüdür. 2023, lider ülke Türkiye'nin ön sözüdür. 2023, 13. Cumhurbaşkanı'yla birlikte, 28. Dönem Milletvekilliği seçimlerinin yapılacağı sandık yılıdır. 2023 yılına hazır mısınız? Sandığa gidecek misiniz? Türkiye Cumhuriyeti'ne sahip çıkacak mısınız? Varlığınızı, birliğinizi, dirliğinizi ve geleceğinizi müdafaa edecek misiniz? Meydanın boş olmadığını cümle aleme gösteriyorsunuz. Kötü niyetli hiç kimse boş hayale kapılmasın. Cumhur İttifakı, alayına birden göğüs gerecek ve kirli oyunlarını birer birer bozacaktır. Bizim adayımız belli, kararımız nettir. Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dır. Hedefimiz, Erdoğan'ın açık ara farkla tekrar cumhurbaşkanı seçilmesi, Meclis'te çok güçlü bir MHP kurulumu ve Cumhur İttifakı'nın ortaya çıkmasıdır. Cumhur İttifakı olarak Meclis'te nitelikli çoğunluğa ulaşmamız lazım. Soruyorum size, böyle hedeflere birlikte yürümeye var mısınız? Bize destek olacak mısınız?

"Kılıçdaroğlu, PKK'ya kol kanat geriyor"

Türkiye'yi yabancı ülkelere şikayet edip düşman sevindiren yüzsüzlerle ortak bir geleceğimiz yoktur. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı, selin içinde sürüklenen kütüğe dönüşmüştür; eylemleriyle beslediği, fıtratıyla bilediği siyasi nefretini Türkiye'ye karşı silah gibi kullanmaya başlamıştır. PKK'ya kol kanat gerip arka çıkan Kılıçdaroğlu'dur. Terörle mücadeleye karşı çıkan Kılıçdaroğlu'dur. Yalan üstüne yalan söyleyen Kılıçdaroğlu'dur. CHP uçurumun kenarındadır. Türkiye'nin huzur ve güvenliğini tehdit etmektedir. Askerlerimize, polisimize en hayasız iftiraları reva gördü. Cari açığın uyuşturucu paralarıyla kapatıldığını vicdanı rahatsız olmadan söyledi. Türkiye'nin gri listede olduğunu utanmadan söyledi. Bu muhalefet anlayışı olduktan sonra düşmana gerek bile yoktur. Kılıçdaroğlu CHP'yi tanınmaz hale getirmiştir. Selahattin Demirtaş'a özgürlük isteyen CHP yönetimidir. HDP'ye bakanlık vermek isteyen CHP yönetimidir. Soruyorum sizlere, Türkiye düşmanlarına karşı bir miyiz? Terör örgütlerinin, emperyalizmin planlarına karşı beraber miyiz?

"HDP'nin kapatılması mecburiyettir"

Zillet partileri çatışma ve çelişki halindedir. HDP ise alayını markaja almıştır. Bir AK Parti heyetinin, Meclis'te grubu bulunan partileri ziyaret etmesi ve bunu doğal karşılamamız münafıkları rahatsız etmiştir. PKK neyse HDP odur o kesindir. HDP neyse CHP aynısıdır. Bu da belgelidir. HDP ihanetin ve bölücülüğün merkez üssü, toplar damarıdır. Anayasa Mahkemesi tarafından HDP'nin kapatılması da mutlak mecburiyettir. Kimse HDP'yle ilgili bize parmak sallayamaz. Sallayan olursa o parmakları kırmasını çok iyi biliriz. HDP'yle ortaklık kuran, belediye başkanlığı kazanan, bunları kazanç kapısına çeviren işbirlikçiler bize asla laf edemez. Kürt ve Zaza kardeşlerimizin HDP'yle hiçbir alakası yoktur.

Kılıçdaroğlu son toplantıda 'ayağa kalk CHP' diye konuşmuş. CHP ayakta değil, ayaklar altındadır. Sorumlusu da Kılıçdaroğlu'dur. Kalbi yabancı başkentler için atan gayri milli zihniyetler bu gerçeği anlayamazlar. Bunlar nefsine falan hakim değil, kötülük siyaset anlayıştadır. Mertsen çık söyle, aday mısın? Değil misin? Neden susuyorsun? Niçin duruyorsun? Hangi mantıkla keçeyi suya atıp çıkan yerlerini suya tutuyorsun? Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı adayı olma cesareti var mı sende? Onu ifade et. Cumhurbaşkanı adayını belirlemekten aciz bir zihniyete aziz milletimiz hiç onay verir mi?" (ANKA)

Politika