Bahçeli: Babacan çok zekice hareket ediyor

Bahçeli: Babacan çok zekice hareket ediyor
MHP lideri Bahçeli, gazetecilerle iftar yaptı soruları yanıtladı. Kemal Kılıçdaroğlu'nun üslubunu çok sertleştirdiğini belirten Bahçeli, Babacan'ın zekice hareket ettiğini belirtirken, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun bozkurt işareti yapmasını ise şöyle değerlendirdi: "Bizim dışişleri bakanımız belki de eli pencereye sığsın diye yapmıştır."

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, gazetecilerle yaptığı iftarda gündeme ilişkin soruları yanıtladı. DEVA lideri Babacan'ın çok zekice hareket ettiğini belirten Bahçeli, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun ise çok sert konuştuğunu söyledi.

Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun salı günü TBMM'deki grup toplantısında 12 dakikalık konuşmasına ilişkin şunları söyledi:

GANDİ'YE BENZETİLİYORDU: Kemal Kılıçdaroğlu Bey benim okul arkadaşımdır. Aynı okulda yetişmişizdir. Okulumuzdan da iki ayrı genel başkan çıkmıştır sosyal demokrat çizgide. Birisi Aydın Güven Gürkan Bey'dir, ikincisi de Kemal Kılıçdaroğlu'dur. Kılıçdaroğlu siyasi hayata girdiği zaman meşhur Gandi'ye benzetilen bir üslupla 'yumuşak güç' diye tabir edilen, onunla başladı. Onu yaparken hitabeti de güzeldir. Eğer 3 cümleyi tekrar tekrar aynı şekilde tekrarlamazsa çok net konuşuyor demektir. Bu bakımdan siyasete girdiği dönemlerdeki Sayın Kılıçdaroğlu şimdi yok. Biz de siyasi hayata girdiğimiz günden beri konuşmalarımızı bazen çok sert üslupla yapıyoruz. Ama bizim konuşmalarımızda sertlik var hakaret yok. Çünkü ifade edebilmek açısından bazen yüksek sesle bir şeyler söyleme ihtiyacı hissediyoruz. Bütün bunlara rağmen mümkün olduğu kadar hakaretten de uzak kalıyoruz

BİZDE 53 YILLIK KAVGA TECRÜBESİ VAR: Helalleşmek o kadar kolay olmaz, olursa da kardeşlik doğar helalleşmeden. Şimdi helalleşmeyi kavgalaşmaya çevirmenin anlamı yok. Şu an Türkiye’de helalleşme ile başlayan kavgalaşmayla yola devam etmek istiyor. Yola devam ederken de 'kim varsa çıksın önümden çekilsin, çekilmezse şöyle böyle olsun' diyor. Bizim anlayışımıza göre bayramdan sonra Sayın Kemal KıIıçdaroğlu'nun bir helalleşmenin ötesine gidip kavgalaşmaya heveslenmesi doğru bir şey değildir. Ve Kemal Kılıçdaroğlu böyle bir kavgada kaybeder. Çünkü kavga tecrübesi yok. Ama bizde 53 yıllık kavga tecrübesi var."

ALİ BABACAN ZEKİCE DAVRANIYOR: Bahçeli, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın kendi parti amblemleriyle seçime gireceği açıklamasın anımsatılması, bu bağlamda ittifakın dağıldığı yönündeki yorumların sorulması üzerine "Dağılma değil çok zeki hareket ediyor. Yeni siyasi partilerle alakalı seçim kanununu dikkate alarak bu günden işaret veriyor. 6 kişi ile bir yere varılamayacaksa o zaman tek başına nasıl seçime girip, sonuç alacağını şimdiden düşünüyor ve uyarıyor. Demek ki 5’ine de aynı uyarı gelirse ortada '6' diye bir şey kalmaz" dedi.

GEZİ DE MHP'LİLERDE VARDI AMA...

Bahçeli, Gezi olaylarında MHP’lilerin de yer aldığına yönelik iddialara ilişkin, "İlk dönemlerde Taksim meydanında olmayan yoktu ki. Ağacı kökünden sökmeye MHP'lilerde bir eğilim göremezsin. Ağaç dikmekle yetişirler. Baktılar ki ağaç yerine memleketi yıkıyorlar, o zaman dediler ki 'dur'. O günden itibaren ülkücü camia devlete zarar verebilecek bir eylemin içerisinde olmaz.

ELON MUSK'LAR TÜRKİYE'DE TÜREMESİN

Bahçeli, dezenformasyon yasası teklifiyle ilgili "AK Parti’nin, bürokrasinin konuyla ilgili uzmanları yapmış olduğu bir çalışmayı bize de verdiler. Biz de partimizde görevlendirdiğimiz arkadaşlarla görüşmelerini sağlamaya çalışıyoruz. Feti Bey'i bu konuda görevlendirmiştik. Mahir Ünal Bey ile Meclis’te bir çalışma grubu oluşturdular. Bayram sonrası Meclis’e geleceği söyleniyor. Bir an evvel gelmesinde de fayda var. Elon Musk'lar Türkiye'de türemesin. Sosyal medyayı dengeli hale getirmekte fayda var. Bu kadar şiddeti yaşadık gördük. Düşüncelerimizde zerre kadar değişiklik yok. Şu günkü şartlar içinde 15 yaşındaki kızı katletmenin, 15'inci kattan aşağı atmanın cezasız kalacağı bir yer olamaz. Bunun cezası idamdır. İdam gelmelidir. Ama nasıl geleceğinin de sınırını çizin. Yani 'bölünmüş yol' yapıyorsun da idamı yaparken 'bölünmüş idamı' niye yapmıyorsun?" dedi.

SEÇİM ZAMANINDA OLACAK MI?

Bahçeli, Cumhur İttifakının, Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sistemi'ne kalıcı istikrar sağlamak, ülke yönetiminde etkin olacak bir konuma gelmek istiyorsa 85 milyonu kucaklamak mecburiyetinde olduğuna işaret ederek, "Bunların içinde kim varsa onlarla bütünleşmek isteriz. Ama ısrar eden gelmedi, yolumuza devam ederiz. Seçim zamanında olacak, olması lazım. Koalisyonlar döneminde sabah yatıp, akşam 'seçim' deyip de Türkiye’yi bir sürü sıkıntıya koyarken, cumhur ittifakının istikrar sağlayıcı kalıcı vasfını, yine seçimleri öne alıp, güçlendirilmiş parlamenter değil de karıştırılmış bir parlamenter sisteme benzetmenin manası yok. Onun için zamanı geldiğinde. Zamanı çok yakın onun da. Cebimde taşıyorum. Her günü değerlendiriyoruz. Seçimleri zamanında yapacaksan 19 Nisan itibarıyla değerlendirme yapmışız. Bu, 425 gün demektir, 1 yıl 2 ay demektir. Bugün ayın 27’si olduğuna göre bir haftayı düştüğün vakit gittikçe azalıyor. Mahalli idareler seçimleri 31 mart 2024'te yapılacak. O da 712 gün, 1 yıl 11 ay 12 gündür. MHP bu iki takvime göre hazırlıklarını devam ettiriyor" dedi.

BOZKURT İŞARETİ: BELKİ DE ELİ PENCEREYE SIĞSIN DİYE YAPMIŞTIR

Bahçeli, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun bozkurt işareti yapmasının eleştirilmesine ilişkin "Onu eleştirenler var. Bunlar öncelikle yazmadan, araştırmadan, MHP’ye gelmelerinde yarar var. Su, gözünden içilir. Arktan su içenin hiçbir faydası yok. Bana gelmiş olsalardı ben derdim ki 'şunu yaparsa 'heavy metalci'dir, şunu yaparsa 'bozkurtlar' olur.' Bizim dışişleri bakanımız belki de eli pencereye sığsın diye yapmıştır. Ama niyeti sağlam" dedi. (DHA)

Politika