Bahçeli: Beşar Esad'la da görüşülmeli

Bahçeli: Beşar Esad'la da görüşülmeli
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Mısır Cumhurbaşkanı Sisi’yle Katar’da görüşmesini de değerlendiren Bahçeli, "Doğru bir temastır, bize göre arkası getirilmelidir. Suriye Arap Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Beşar Esad ile de görüşme vasatı açılmalı, terör örgütlerine karşı ortak bir irade oluşturulmalıdır" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.


Bahçeli daha önceki konuşmalarında olduğu gibi yine kamuoyu araştırma şirketlerini hedef alarak "MHP, algı oyunlarını bozarak, iftira düzeneklerini yıkarak geliyor. MHP, kiralık kalemlerin sahiplerini yenerek geliyor. MHP, anket şirketlerini bozguna uğrata uğrata geliyor" dedi.

2023 yılında cumhurbaşkanı adaylarının da belli olduğunu yineleyen Bahçeli, "Kararımız nettir. Onun bunun ağzına bakan, el açan siyasi güruhun önümüze taş koyması, mücadelemizi sekteye uğratması beyhudedir" diye konuştu.

Sözleşmeli öğretmen kalmamalı

Öğretmenler için vaatlerde bulunan Bahçeli, "3600 ek göstergeye hak sahibi öğretmenlerimiz resmen kavuşacaklardır. Şimdiden hayırlı olsun. Atanamayan hiçbir öğretmen bırakmayacağız. Ücretli, sözleşmeli veya bir başka ad ve tanım altında hiçbir öğretmen kalmamalı, hepsi kadroya geçirilmelidir" ifadesini kullandı.

Esad'la da görüşmeli

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Mısır Cumhurbaşkanı Sisi’yle Katar’da görüşmesini de değerlendiren Bahçeli şöyle devam etti:

"Doğru bir temastır, bize göre arkası getirilmelidir. Bununla da kalınmamalı, Suriye Arap Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Beşar Esad ile de görüşme vasatı açılmalı, terör örgütlerine karşı ortak bir irade oluşturulmalıdır. Türkiye’nin Mısır, Suriye ve Irak’la tarihten gelen çok güçlü bağları vardır ve bilinmektedir. Biz doğrudan ikili görüşmeleri başlatamazsak bozguncular aramızı iyice açacaklardır. Ülkemizin komşularıyla yapıcı, müspet, geliştirici ve samimi diyaloglar kurması aynı zamanda 2023’ün hedefleriyle de müzahirdir."

Borsa açıklaması

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun İstanbul Borsası’na yönelik açıklamalarını eleştiren Bahçeli, "Yatırımcıları korkutan, İstanbul Borsası’nın cazibesine ve saygınlığına gölge düşürmeye tevessül eden Kılıçdaroğlu sorumsuzdur, şuursuzdur.

İstanbul Borsası’nın yükselişi devam edecek, önü de ardına kadar açık olacaktır. Borsa’ya bizim güvenimiz tamdır. İstanbul Borsası yerli ve yabancı yatırımcılar için en güvenli limandır" dedi.

Bahçeli, zamlarla ilgili de şu değerlendirmeyi yaptı: "Sürekli zam yapan zincir marketlerin FETÖ’yle irtibat ve ilişkisinin titizlikle araştırılması gerektiğine de inanıyoruz. Milletimizin sırtına zam kamburu yerleştirmek isteyenler her yerde bizi karşılarında bulacaktır. Bu açgözlülere müsamaha gösterilmemelidir."

(Kısa Dalga)

Politika