Bahçeli: Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile kilitleri ya açacağız ya da kıracağız

Bahçeli: Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile kilitleri ya açacağız ya da kıracağız
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Türkiye'yi lider ülke seviyesine biz taşıyacağız. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'yle kilitleri ya açacağız ya da kıracağız" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Balıkesir'de Kuvayi Milliye Meydanı'nda vatandaşlara seslendi.

Konuşmasında Millet İttifakı'nı hedef alan Bahçeli, "Balıkesir zillete düşmedi, düşmeyecektir. Balıkesirli kardeşlerim siyasi fikri ve ideolojik tercihleri ne olursa olsun Türk düşmanlarına, Türkiye üzerinde hesap yapan azgınlaşmış mihraklara hiçbir zaman aldanmadı, hiçbir zaman da teslim olmadı. İnanıyorum ki 14 Mayıs'ta da aynı duruş ve ahlakı dosta, düşmana da göstermekten kaçınmayacak, geri durmayacaksınız" ifadelerini kullandı.

"Yıkılmamızı gözleyenler var. Dikkat ediniz, birbirimize girmemizi düşleyenler var. Uyanık olunuz. Türkiye'miz üzerinde karanlık emeli olanlar var. Tetikte durunuz" diyen Bahçeli'nin konuşmasından bazı satır başları şöyle:

"Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin uzlaşmacı vasfında temerküz etmiş, güçlü ve tesirli yürütme, güçlü ve fonksiyonel yasama bağımsız ve tarafsız yargı sayesinde; Türkiye'nin önünü hiçbir iç ve dış ihanet odağı kesemeyecektir. Bu kutlu yürüyüşün neticesinde gelen Türk asrı, geleceğin gücü Türkiye olacaktır.

"İngiliz Economist dergisi, 'Erdoğan gitmeli' diyormuş. Bu haçlı zihniyete kimin gideceğini, nasıl gideceğini, gittiğinde nasıl hesap vereceğini 14 Mayıs'ta gösterecek olan Türk milletidir

"Biliniz ki tehlike çok büyüktür. Biliniz ki tehdit çok vahim düzeydedir. İstedikleri; kukla gibi oynatılan, her anlamda güdülen, her şeyiyle kontrol edilen, denetim altında tutulan taviz ve teslimiyet döngüsüne girmeye hazır bir cumhurbaşkanıdır.

"14 Mayıs seçimleri Türkiye'nin kaderini tayin edecek. Ya geleceğimiz zillete düşüp heba ve heder olacak ya da Cumhurun cesaret ve dirayetiyle bütün korkular yıkılacak, bütün oyunlar bozulacak.

"Türkiye'yi lider ülke seviyesine biz taşıyacağız. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'yle kilitleri ya açacağız ya da kıracağız." (DHA)

Politika