Bahçeli: Cumhuriyet'in birinci yüzyılında treni kaçırdık

Bahçeli: Cumhuriyet'in birinci yüzyılında treni kaçırdık
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Türkiye Cumhuriyeti’ni kuranların başka bir alternatif kalmadığından Türkiye Cumhuriyeti’nin doğumunu sağladıklarını” savundu. Bahçeli, “Ayrıntısına girmeyeceğim zecri (cebren, zorlayıcı) ve zedeleyici sebeplerden dolayı Cumhuriyet'in birinci yüzyılında treni kaçırdık” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Cumhuriyeti kuranların Osmanlı İmparatorluğu’na hizmet ettiklerini, başka bir alternatif kalmadığından Türkiye Cumhuriyeti’nin doğumunu sağladıklarını” savundu Bahçeli, “Ayrıntısına girmeyeceğim zecri (zorlayıcı) ve zedeleyici sebeplerden dolayı Cumhuriyet'in birinci yüzyılında treni kaçırdık” ifadesini kullandı.

Partisinin Meclis Grup Toplantısında konuşan MHP Lideri Bahçeli, “Cumhuriyet”e ilişkin tartışma yaratacak ifadeler kullandı.

CUMHURİYET, BAŞKA ALTERATİF KALMADIĞINDAN

Cumhuriyet için “99'uncu yıldönümünü kutladığımız Cumhuriyet, evvela cumhurun kararı, ardından tarihi müktesebatımıza dayanan kurucu kahramanların Milli Mücadele'nin üzerine inşa edip kararlaştırdıkları millet egemenliği ve demokrasi anıtıdır” tanımlamasını yapan Bahçeli şu ifadeleri kullandı:

“Türkiye Cumhuriyeti'ni kuranlar gökten zembille inmemişlerdir. Nitekim hepsi Osmanlı İmparatorluğu döneminde hayata gözlerini açmışlar, Osmanlı İmparatorluğu'na hizmet etmişler, başka bir alternatif kalmadığından Türkiye Cumhuriyeti'nin doğumunu sağlamışlardır. 20'nci yüzyıl hem ülkemiz hem de dünya bakımından sarsıcı ve sancılı hadiselerin yoğunluğuyla geçmiştir. Bu yüzyılın ilk çeyreğinde tek dişi kalmış canavara rağmen milli devletimizi kurarak Cumhuriyet rejimini tesis ve temin başarısını gösterdik. Şayet bir tarif ve tanım gerekirse 20'nci yüzyıl Türk milletinin beka, Türkiye'nin de derlenme toparlanma yüzyılıdır."

“CUMHURİYETİN BİRİNCİ YÜZYILINDA TRENİ KAÇIRDIK”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Gelin; Türkiye Yüzyılı, vizyonunu birlikte oluşturalım, birlikte inşa edelim" dediğini hatırlatan Bahçeli’nin Cumhuriyet’in birinci yüzyılına ilişkin şu ifadeleri dikkat çekti:

“Çağrıya (Erdoğan’ın çağrısı) kulak veriyor, buna da hazır olduğumuzu açık yüreklilikle dile getiriyoruz. Tarihi yapan, tarihi yazan, tarihe kahramanlıklarıyla, ilmi ve irfanıyla istikamet çizen Türk milletine de Cumhuriyet'in yeni yüzyılına mühür vurmak yakışacaktır. Türkiye Yüzyılı, örselenmek istenen hak ve hukukumuzun sembolüdür. Türkiye Yüzyılı, görmezden gelinen hakikat mücadelemizin semeresidir. Türkiye Yüzyılı, Türk yüzyılıdır, Türk tarihinin yüz akıdır. Türkiye Yüzyılı, Türk milletinin yeni bir zafer atılımıdır. Ayrıntısına girmeyeceğim zecri (cebren, zorlayıcı) ve zedeleyici sebeplerden dolayı Cumhuriyet'in birinci yüzyılında treni kaçırdık. İkinci yüzyılında ise kaçırdığımız treni bu kez biz yapacağız, gecikmeye fırsat vermeyeceğiz ve Türkiye Yüzyılı doğrultusunda hep birlikte ilerleyeceğiz." (DHA)

Politika