Bahçeli dertlerini anlatmak isteyen depremzedeleri böyle azarladı: Sessizlik olacak. Dağılın gidin!

Bahçeli dertlerini anlatmak isteyen depremzedeleri böyle azarladı: Sessizlik olacak. Dağılın gidin!
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, depremzedeleri ziyaret etmek için gittiği Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde, dertlerini anlatmak ve Elbistan'ın il olmasını isteyen depremzedeleri 'Sabote etmeye hakkınız yok. Sessizlik olacak. Dağılın gidin!" diyerek azarladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün deprem bölgesi Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesini ziyaret etti.

Erdoğan’a, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve BBP Genel Başkanı Mustafa Destici de eşlik etti.

AFAD’ın Elbistan’da kurduğu konteynerkenti ziyaret ettikleri sırada bir grup depremzede, Elbistan'ın il olmasını talep eden sloganlar atarak pankart açtı.

'Sessizlik olacak'

Bahçeli'nin ise yurttaşlara tepki göstererek "Böylesi olaylarda, Sayın Cumhurbaşkanımızın ve diğer yetkililerin burayı ziyaretini sabote etmeye hakkınız yok. Sessizlik olacak. Dağılın gitsin. İndirin şunları. Hadi bakalım" dediği görüldü.

Depremzedelerden biri, Bahçeli’ye, “Sayın Devlet Bey, biz 2019’da Cumhurbaşkanımıza yaptık yapacağımızı. Memleket bitti, halk göçüyor. Biz onun için çabalıyoruz, yoksa memleketimizi seviyoruz” diye yanıt verdi.

Depremzedelerin tepkisi, Bahçeli alandan ayrıldıktan sonra sürdü. AKP Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, depremzedeleri sakinleştirmeye çalıştı. Ünal, depremzedelere, “Yapma. Bakın, ben, sizin milletvekilinizim. Lütfen, Elbistan’a bunu yapmayın” dedi. Bir depremzede “Elbistan'ı Maraş'tan ayırın” derken diğer depremzedeler “Elbistan il olsun” sloganı attı. (Kısa Dalga)

Gündem