Bahçeli'den Türk Ocakları'na Kılıçdaroğlu tepkisi: Marx'tan alıntı yapmasına nasıl katlandınız?

Bahçeli'den Türk Ocakları'na Kılıçdaroğlu tepkisi: Marx'tan alıntı yapmasına nasıl katlandınız?
MHP lideri Devlet Bahçeli, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu konuk eden Türk Ocakları'na "Karl Marx'tan alıntı yaparak salonda bulunanlara hitap etmesine nasıl katlandınız? Ben çok üzüldüm" diye tepki gösterdi. Bahçeli, Erdoğan'ın adaylığının yasal olduğunu söyledi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı adayı olup olamayacağı tartışmasına giren Bahçeli, "Adaylığı meşrudur, yasaldır, anayasaldır. Çabalar boşunadır" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Türk Ocakları tarafından 'İslam Dünyası' konulu sempozyumda konuk edilmesine tepki gösteren Bahçeli, "Dalıp dalıp uzaklara gittim. Acaba Türk Ocakları yönetimi hiç mi rahatsız olmadı?" dedi.

Konuşmasına Cüneyt Arkın'ı anarak başlayan Bahçeli’nin konuşmasından başlıklar şöyle:

"Cüneyt Arkın'ın ruhu şad olsun, mekanı cennet olsun. Biz günün adamı değil hakikatın adamı olmak için çalışacağız. Yerinde saymak demek aslında geriye gitmek demektir, hep ilerleyeceğiz, daima ileri gideceğiz. En büyük makam, en büyük hak çalışanlara aittir. Sürekli arayacağız, bugün altın ararken bakır buluyorsak yarın bakır ararken altına ulaşacağız. Engelleri seyrederek aşamayız, zorlukları boş bahanelere sığınarak yenemeyiz. Hamle üstünlüğünü devamlı elimizde tutacağız, hiçbir zaman umutsuzluğun pençesine düşmeyeceğiz. Emek olmadan yemek hiç olamaz.

'CUMHUR İTTİFAKI'NI KİMSE DURDURAMAYACAK'

MHP işte bu anlayış ve arayış çerçevesinde adım adım 2023'ün temel taşlarını döşemektedir. Bugünün işini yarına bırakmadan çalışıyoruz, üretiyoruz, günbegün büyüyoruz. 18 Şubat 2022 tarihinden bugüne kadar 589 ilçemizi ziyaret ederek MHP ve Cumhur İttifakı'nın mesajlarını taşıdık. Esnaflarımızla sözleştik, emeklerimizle, işçilerimizle, çiftçilerimizle gelecek hedeflerimizi paylaştık. Başarı, başarmaya inanmış yüreklerin mührüdür. Allah, sütü verir ama sütlacı yapacak bizleriz. Cumhur, 2023'te varlığına ve geleceğine sahip çıkacak, hukukuna sahip çıkacak, onuruna sahip çıkacak, direliş ve yükseliş umudu olan ittifakını sonuna kadar destekleyecektir. Cumhur İttifakı'nın önü açıktır, zillet ittifakının önü de kapalıdır. Cumhur İttifakı'nın iktidar yürüyüşünü kimse durduramayacaktır. Eğer seçim 18 Haziran 2023'te yapılırsa 356 gün kalmıştır.

'ZİLLET FAİLLERİNE DİYORUM Kİ, SİZİ DOYURACAĞIZ'

Sayın Cumhurbaşkanımızın hiçbir sisli yanı olmayan adaylığı üzerinde nifak yayan zillet faillerine diyorum ki yenilen pehlivan güreşe doymazmış ama sizi doyuracağız. Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın adaylığı meşrudur ve yasaldır. 2023'te Sayın Cumhurbaşkanımız yeniden, hatta çok güçlü bir şekilde Cumhurbaşkanı seçilecektir. Saadet Partisi'nin Genel Başkanı 2023 seçimlerine ilişkin olarak yüzde 99,9 kazanırız açıklamasını yapmış. Biz Sayın Karamollaoğlu'na hayal dünyasında mutluluklar diliyoruz. Terörle mücadeleye hayır diyenleri acıklı bir son beklemektedir. Hiç durmayacağız, yavaşlamayacağız, fitne tezgahlarını, Türkiye muhaliflerini bertaraf ederek Cumhur İttifakı'nın kutlu zaferine ulaşacağız. Hiç kimse merak etmesin istikbalin kudreti yine büyük Türk milleti olacaktır.

'İDAM CEZASINA DESTEK VERİRİZ'

Ormanları yakmak, ormanı yok etmek veya daraltmak amacıyla işlenen suçların af kapsamına alınmayacağını da çok net bir şekilde kural altına alınmıştır. İdam cezasını tartışmalarını çok yararlı gördüğümü, bir kanun teklifi gelirse seve seve destek olacağımızı açık seçik beyan ve ifade ediyorum. Kadın cinayetlerini ve terör suçlarını da kapsayacak bir genişlikte olmasını bekliyorum. Üzerimize ne düşerse yerine getirmeye de hazır olduğumuzu açıklıyorum. Su katılmamış barbarlara hareketsiz ve sessiz kalamayız.

TÜRK OCAKLARI'NA KILIÇDAROĞLU TEPKİSİ

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun katıldığı Türk Ocakları'nın İslam Dünyası sempozyumuna tepki gösteren Bahçeli, şöyle konuştu:

"Halbuki Türk Ocakları göz nurumuzdu. İlk sevdamızdı. Türkçülüğün ilk sancağı Türk Ocağı'nda kaldırılmıştı. Şimdi herkes elini vicdanına koyup düşünsün. Kılıçdaroğlu'nun Türk Ocakları'nın kuruluşunun 110. yılında o sempozyumda ne işi vardır? Biz bu hazin manzarayı nasıl okuyalım? Neye yoralım? Davet ede ede hem de böylesi bir dönemde Kılıçdaroğlu mu davet edilmiştir. Benim sözüm Türk Ocakları'nın üç beş yöneticisinedir. Ya bunu nasıl yaptınız? Bu gaflete nasıl kapıldınız? "Din halkın afyonudur" diyen Karl Marx'tan alıntı yaparak salonda bulunanlara hitap etmesine nasıl katlandınız? İçinize nasıl sindirdiniz? Bunu nasıl hazmedebildiniz? Ben çok üzüldüm. Dalıp dalıp uzaklara gittim. Acaba Türk Ocakları yönetimi hiç mi rahatsız olmadı? Türk milletinin kurşun gibi ağır günlerden geçtiği dönemde bu Türk Ocakları ne yapar, ne arar, neyle meşgul olur? Yarın hakkın divanına varınca Süleyman'dan hakkın alır karınca. Bizim asıl ocağımız teslim olmuş bir ocak değildir. Adı ve unvanı da Ülkü Ocakları'dır. Kaynağını Türk İslam ülküsünde bulmuş Türk milliyetçiliği, bizim kanımızda dolaşan kanımız dünyaya Türkçe bakışımızın fikir namusudur. 110 yıl sonra zillete ev sahipliği yaparak geçmişine kalın bir sünger çekmiş, bizim de ciğerimizi dağlamıştır."

KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul'da Fatih Ali Emin Kültür Merkezi'nde düzenlenen Türk Ocakları İslam Dünyası Meseleleri ve Çözüm Yolları Sempozyumu'na katılmıştı. Kılıçdaroğlu şunları söylemişti:

"2016'da düzenlenen sempozyumda bir konuşma yapmış ve İslam dünyasındaki temel sorunların neler olduğuna dair düşüncelerime ve sorunların çözümüne ilişkin önermelerimi paylaşmıştım. Böylesine önemli bir buluşmada önemli bir isimden alıntı yapmak istiyorum. Karl Marx, 'Filozoflar dünyayı çeşitli biçimde yorumlamışlardır; oysa sorun onu değiştirmektir' der. Bu cümlenin geniş yorumuna atfen şunu söylemeliyim. Sizlerle birlikte biz siyasetçilerin de öncelikli görevi ülkesini daha iyiye ve daha güzele doğru değiştirmektir. Sorunun nasıl çözüleceğine ilişkin önermelerde bulunmak, sorunu tespit etmek kadar önemlidir. Eğer sahip olduğumuz bilgiyi, var olan sorunları ortadan kaldırmaya dönük olarak yorumluyorsak bir başka soruna da kapı aralamış oluruz. Günümüz İslam Dünyasının sorunlarını bilmeli, hatta gerçeklikle yüzleşebilmeliyiz. (Kısa Dalga)

Politika