Bahçeli: Erken ya da zamanında yapılacak seçime hazırız

Bahçeli: Erken ya da zamanında yapılacak seçime hazırız
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, seçimin erken ya da zamanın yapılması seçeneklerinin tümüne hazır olduklarını söyledi.

Gelecek haziran ayında yapılması planlanan seçimin tarihinin öne alınıp alınmayacağı tartışması sürüyor. AKP'liler bugüne dek seçimin zamanında yapılacağını belirtiyor.

MHP lideri Bahçeli, Meclis'teki grup konuşmasında erken seçim tartışmalarına değindi.

Bahçeli, erken seçim tartışmaları için "Türkiye Cumhuriyeti'nin 100'üncü yılında hem 13'üncü cumhurbaşkanını hem de TBMM'yi belirleyeceğiz. Seçimler ister zamanında yapılsın ister erkene çekilsin biz hazırız. Muhalefet kendi aralarında uzlaşmaktan aciz" dedi.

MHP liderinin açıklamasından öne çıkanlar şöyle:

* 6'lı masayı partiyi oluşturan partilerin nisanda yapılacak seçime 'Tamam' deyip sonrasına uzak durmaları dengesiz bir siyaset örneğidir. Meclis çatısı altında sorgulanan amaçlarıyla bir uzlaşmaya yanaşmaları son derece güçtür. Bu ittifakın Türkiye'ye güveni yoktur.

* Kılıdçaroğlu, 2022'nin son günlerinde sorulan adaylık sorusuna, "Niye merak ediyorsunuz?" diyerek korkunun esiri olduğunu gözler önüne sermiştir. Gizlenen nedir, sayın Kılıçdaroğlu, adaysan çık açıkla, değilsen adayınız kimse ondan bahset. Elbette zillet ittifakı fırtına koparsa bizde yaprak kımıldamaz. Zillet ittifakının masası devrilmiştir. Kılıçdaroğlu'nun ergenler gibi 'loading' mesajları çaresizliktir. Türk milleti notunu peşinen verdiği siyaseti bir daha sözlüye bile kaldırmayacaktır. Geleceğin koordinatlarını cumhur ittifakı çizecektir. Yeni sistemin birinci 5 yılı başarıyla geçmiştir.

'Kılıçdaroğlu kaçak dövüşüyor'

* Uzaktan mı adamlar, adamlıktan mı uzaklar belli değil. Kendi aralarında uzlaşmaktan acizler. Hal böyle olunca soru işaretli anlayışlarıyla bir uzlaşma vasatına yanaşmaları son derece güçtür. Kılıçdaroğlu, 'Cumhurbaşkanı adayını niye merak ediyorsunuz' diyerek kaçak dövüştüğünü bir kez daha ortaya koymuştur. Bu nasıl bir ifade sakatlığıdır?

* EYT'li 2 milyon vatandaşımızın mağduriyetlerinin giderilmesi için adım atılmıştır. MHP ve Cumhur İttifakı TBMM'de gereğini gecikmeden yapılacak, hak hak sahibine iade edilecektir. Asgari ücretin 8500 liraya çıkarılması, memur ve emekli maaşları zamları, 2023'ün çok daha güzel olacağının niteliğindedir.

'Asidi kaçmış gazoz gibisiniz'

* Önümüzü kesmek için pusu kuranlar yine olacaktır, bu beklenmelidir. Yürüyüşümüzü sekteye uğratmak için tetikte bekleyen iç ve dış menfaat çeteleri yine şanslarını deneyeceklerdir. Fakat kimse sabrımızı yanlışa yorumlamasın. Kimse suskunluğumuzun asaletinden cesaret almaya kalkışmasın. Kötü niyetini bildiğimiz odakların bizimle aşık atması, bize ayar verme küstahlığına tevessül etmeleri sonuç vermeyecek, yapılan hesaplar ters tepecektir.

* Ağızlarını tetik, dillerini tüfek yaparak habire nefret ve nifak kusan hayasızlara 2023'ün hedeflerini kirlettirmeyeceğiz. Üç hilali de yargılatmayacağız. MHP'nin siyasi şeref ve onuruna musallat olan kepazeleri asla affetmeyeceğiz. Siyah örtüye bürünüp yüreksizce ve yüksekten konuşanlara, balığı tutmadan tavayı ateşe koyanlara, herkes bilsin ki eyvallahımız olmaz, itibarımız olmaz, bunlarla da hiç işimiz olmaz. Daldan dala atlayarak her fırsatı ganimete çevirmeye çalışan ahlaksızlara diyorum ki defalarca açılıp asidi kaçmış gazoz gibisiniz, hiç de tat vermiyorsunuz.

* Birileri istedi diye, birileri dayattı diye, birileri iftira ve isnat etti diye hak bildiğimiz yoldan dönmeyiz. Mücadelemizden taviz vermeyiz. Belanın üzerine gitmeyiz. Üzerimize gelen beladan da hrekes bilsin ki kaçmadık, kaçmayız. Ayağımıza basan olursa, önümüze geçip yakamızdan tutan olursa buna da tahammül etmedik, asla etmeyeceğiz. (Kısa Dalga)

Politika