Bahçeli: EYT yarası bu yıl bitmeden kapanacak

Bahçeli: EYT yarası bu yıl bitmeden kapanacak
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında "Seçim takvimi başlayana kadar TBMM'de milletimizin beklenti ve taleplerini yasalaştırarak hayata geçireceğiz. Bunlardan birisi hiç şüphesiz EYT'li kardeşlerimizin mağduriyetleridir. Ümit ediyorum ki bu yıl bitmeden bu yara kapanacak, bu adaletsizlik köklü bir çözüme kavuşacaktır" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısındaki konuşmasında EYT ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bahçeli, "2023 yılında bir yanda Cumhuriyetimizin 100'üncü yıldönümünü kutlayacağız diğer yandan demokratik imtihanla karşılaşacağız. Seçim takvimi başlayana kadar TBMM'de milletimizin beklenti ve taleplerini yasalaştırarak hayata geçireceğiz. Bunlardan birisi hiç şüphesiz EYT'li kardeşlerimizin mağduriyetleridir. Ümit ediyorum ki bu yıl bitmeden bu yara kapanacak, bu adaletsizlik köklü bir çözüme kavuşacaktır. MHP, hiçbir vaadinin altında kalmamıştır. Cumhur İttifakı hiçbir sözünü unutmamıştır" dedi.

Bahçelinin konuşmasının öne çıkan başlıkları şöyle:

2023'E ÇOK SIKI HAZIRLANIYORUZ: Ülkemiz Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle gücüne güç katmıştır. MHP, olarak nasıl bir maziye, nasıl bir misyona sahip olduğumuzun farkındayız. 2023'e çok sıkı bir şekilde hazırlanıyoruz. 4 Eylül 2021'den itibaren 9 bölge toplantısı yapmıştık. 30 Ekim 2021'de 'Adım Adım 2023' temalı çalışmalarımızı yurdumuzun tamamında gerçekleştirmiştik. 18 Şubat'tan itibaren de ilçe ilçe aydınlatma çalışmalarını başarıyla ifa ettik. Her insanımızı kardeş, her yöremizi aziz bildik.

ANKETLER NE SÖYLEMİŞ BİZİM İÇİN VIZILTIDIR: Türk milletinin zillete düşme ihtimali asla ve kata söz konusu değildir. Cumhur varlığına sahip çıkacaktır. MHP olarak 4 Eylül 2022 tarihinde Sivas'ta düzenlediğimiz açık hava toplantımızda 2023 seçimlerinin kampanya dönemini başlattık. Bursa, Kayseri ve Erzurum'da meydanın boş olmadığını ispat ettik. Türk milleti var olduğu müddetçe üç hilalin önü kesilemez, MHP Türkiye'nin son siperidir. MHP, istiklalimizin son müdafaa hattıdır. Türk milletinin ruh kökü, Türklüğün ebediyen tüten ocağıdır. Anketler ne söylemiş bizim için vızıltıdır. Biz milletimize bakarız.

ADAYIMIZIN ERDOĞAN OLDUĞUNU HAYKIRACAĞIZ: Bizim Cumhurbaşkanı adayımızın Sayın Recep Tayyip Erdoğan olduğunu haykıracağız. Milletimizden destek isteyeceğiz. Cumhur İttifakı'nın Anayasa'yı değiştirme çoğunluğuna ulaşması için elimizden geleni yapacağız."

Politika