Bahçeli “ortadan” konuştu: Başörtüsünün yeniden tartışılması üzücü

Bahçeli “ortadan” konuştu: Başörtüsünün yeniden tartışılması üzücü
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Anayasa’da “başörtüsü” değişikliği için, “Bir tartışmaya sebep olması üzücü” dedi. Bahçeli, seçim tarihi için de “18 Haziran 2023” derken bir taraftan da “erken seçim için açık kapı” olarak yorumlanabilecek ifadeler kullandı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli “başörtüsü”nü de içerecek Anayasa değişikliğini destekleyeceklerini açıklarken, “Bir tartışmaya sebep olması ülkemiz açısından üzücü” dedi. Bahçeli seçim tarihine ilişkin de “18 Haziran 2023” ifadesinin hemen ardından da “Türkiye'nin şartlarında Meclis bir karar verir mevcut yönetim böyle bir düşünceyi diğer siyasi partilerle paylaşır ise belli bir kararı alır ve uygular” diye ekledi.

Partisinin Genel Merkezinde düzenlenen “Siyaset ve Liderlik Okulu 18. Dönem Eğitim ve Öğretim Yılı Açılış Töreni”ne katılan Devlet Bahçeli gündemdeki konuları değerlendirdi

MHP lideri Bahçeli, "Seçimler yasa çerçevesinde 18 Haziran 2023 tarihinde yapılacaktır. Türkiye'nin şartlarında Meclis bir karar verir mevcut yönetim böyle bir düşünceyi diğer siyasi partilerle paylaşır ise belli bir kararı alır ve uygular 'diye konuştu. Bahçeli, seçim tarihine ilişkin özetle şunları söyledi:

“Şu an için Türkiye’nin sorunlarının çok yoğunlaştığı bir ortamda seçimlerin erkene alınması tartışması siyaseten malzeme yapılmamalıdır… Seçimler yasa çerçevesinde 18 Haziran 2023 tarihinde yapılacaktır. Türkiye’nin şartlarında Meclis bir karar verir mevcut yönetim böyle bir düşünceyi diğer siyasi partilerle paylaşır ise belli bir kararı alır ve uygular. Diyelim ki seçimlere yarın gireceğiz, 6’lı masanın cumhurbaşkanı adayı yok. Adaylarının olmadığı yerde gürültü yapmanın manası yok.”

BAŞÖRTÜSÜNÜN TARTIŞILMASI ÜZÜCÜ

Bahçeli, başörtüsü konusunu Anayasa’ya taşıyacak olan düzenlemeye destek vereceklerini söylerken kullandığı ifadeler de dikkat çekti. Bahçeli’nin bu konudaki açıklamalarının satır başları şöyle:

“Daha önce Başörtüsü konusunu çözmüş olan TBMM’de sanki konu çözülmemiş gibi olayın gündeme taşınmış olması, bu taşınmanın ötesinde bir tartışmaya sebep olması ülkemiz açısından üzücü olmuştur. Bugünkü TBMM’de Cumhur İttifakı'nın oluşturan partilerin istişaresi sonucunda bir metin TBMM’ye Anayasa değişikliği olarak sunulduğu vakit MHP bunun gerçekleşmesi için elden gayreti gösterecek. Bu gayretin çerçevesinde de mecliste oluşan bütün siyasi partilerin bu hayırlı bir teşebbüsü ortaya koymuş olan Cumhurbaşkanımıza da onun yönetimini de saygı duyarak destek vermelerini de talep etmekte olduğumuzu belirtirim.”

Politika