Bahçeli: Amed diye bir yer yoktur, Bursaspor taraftarlarını milli duruşlarından dolayı tebrik ediyorum

Bahçeli:  Amed diye bir yer yoktur, Bursaspor taraftarlarını milli duruşlarından dolayı tebrik ediyorum
MHP lideri Bahçeli partisinin grup toplantısında, Amedspor maçında "Beyaz Toros" ve "Yeşil" kod adlı "Mahmut Yıldırım" pankartı açan Bursaspor taraftarına sahip çıktı.

MHP Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada "Cumhur İttifakı olarak sağa sola bakmadan, şuna buna aldırmadan Türkiye ve Türk Milleti'ne hizmet edeceğiz" dedi. Bahçeli sözlerine şöyle devam etti:

Derede boğulmayacağız

"Başkaları gevezelik yapacak, biz yüksek bir gayeye ulaşmak için çalışacağız. Başkaları polemik batağında debelenecek, kaos ve krizde buluşacak, biz huzur ve kardeşliğin manifestosunu yazacağız.

Denizi geçtik, derede boğulmayacağız. Devlet kanatlarını aralamış, depremzedelere samimi bir hissiyat ile sahip çıkılmıştır.

İnancımız ve itikatımız odur ki, insanın en hayırlısı yine insana en faydalı olanıdır. Kahramanmaraş merkezli doğal felakette vefat eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Tedavi gören vatandaşlarımızın bir an önce iyileşmesi bir başka niyazımdır.

Adayımız belli

Seçim müziği kullanmayacağız. Sağduyumuzu her an kullanacağız. Pozitif siyasetimizi ülke genelinde yansıtacağız. Milletimiz ile her an temas halinde iç içe olacağız. Adayımız belli, kararımız net diyeceğiz. Felaketin kanamasını faziletli güç birliği ile dindireceğiz.

Karanlık plan

Altılı Masa’nın iflah olmaz bir krize yakalandığı bugünlerde sokakları tahrik etmeye Türk Kürt karşıtlığını üretmeye çabalayan dış bağlantılı soysuzların ateşle oynadığı bariz olarak meydandadır. Tribünlerde münferiten seslendiren hükümet istifa sloganları Türkiye düşmanları tarafından sipariş ve ihmal edilen üstelik çok tehlikeli sosyal ve toplumsal hadiselere kapı aralayabilecek karanlık bir planın ön hazırlığıdır.

Türk sporuna husumet hançerini vurma arayışında olan çevreler, eş zamanlı olarak milli hisselerimizi kaşımanın çabasındadır. Siyasi muhalefetin kızışan pazarlıklara gömülmesiyle birlikte toplumsal muhalefeti tahrik edip kışkırtan, bu suretle yıkıcı dil ve eylem taktikleriyle çatışma iklimini yeşertme peşinde koşanlar kendi kazdıkları kuyuya bodozlama düşmekten kurtulamayacaktır. Türkiye sokakta bulunmadı, tribünlerde kurulmadı, üç-beş çapulcunun eliyle de harap olamayacak bitap düşmeyecektir. Herkes aklını başına almalıdır. Rüzgar estiren fırtınayla devrilecektir.

Amed diye bir yer yok

Bize göre Amed diye bir yer yoktur, Amedspor diye bir kulüpten de bahsedilemeyecektir. Diyarbakırspor'un Amedspor olarak nitelendirilmesi bizim nezdimizde yok hükmündedir. Bursaspor taraftarlarını buradan selamlıyorum, milli duruşlarından dolayı tebrik ediyorum.

Diyarbakırspor'un Amedspor olarak nitelendirilmesi bizim nezdimizde yok hükmündedir; Bursaspor taraftarlarını milli duruşlarından dolayı tebrik ediyorum.

Bir daha satar

Bahçeli, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in 6'lı Masa'dan ayrılıp 3 gün sonra tekrar dönmesiyle ilgili, "Makam ve mevki pazarlıklarıyla masaya geri oturan İP başkanı, söylediği ağır sözlerin altından nasıl kalkacak, insanımızın yüzüne utanmadan, sıkılmadan nasıl bakacaktır? Türk siyaseti bu tip bir ilkesizliği ne görmüş ne de muhatap olmuştur. Geçmişte demiştim, yine söylüyorum: Bir kere satan yine satar, yine satacaktır" dedi. (DHA)

Gündem