Bahçeli tepki göstermişti: Erdoğan, Mahir Ünal'ı görevden alır mı?

Bahçeli tepki göstermişti: Erdoğan, Mahir Ünal'ı görevden alır mı?
Cumhur ittifakı ortağı Bahçeli’nin dünkü çıkışının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Mahir Ünal’ı grup başkanvekilliği görevinden alıp almayacağı kulislerde konuşulmaya başlandı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, harf devrimini eleştiren AKP Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal’a yönelik sert sözleri, siyaset gündemine damgasını vurdu. Ünal, “Tarihteki en sert kültürel devrim Türkiye'de yaşanmıştır. Mesela Fransız devrimi her şeyi yıkmıştır ama lügate dokunmamıştır. Yine en sert devrimlerden bir tanesi Mao'nun Çin kültür devrimidir. Lügate dokunmamıştır. Ama maalesef bir kültür devrimi olarak Cumhuriyet, bizim lügatimizi, alfabemizi, dilimizi hasılı bütün düşünme setlerimizi yok etmiştir” görüşünü savunmuştu.

Ünal sözlerinin sosyal medyada gündem olması üzerine sosyal medya üzerinden açıklama yaparak, kitap fuarındaki “Bir kitap okudum” etkinliğinde Cemil Meriç’in “Bu ülke” yapıtını konuştuklarını belirterek, “Kamus bir milletin hafızasıdır cümlesinden yola çıkarak yaptığım değerlendirme Cumhuriyet’e dönük değil kültür devrimi olarak yapılanlara dair bir tespittir. Buradan bir düşmanlık çıkaramazsınız” ifadelerini kullanmıştı.

BBC Türkçe'den Ayşe Sayın'ın aktardığına göre Bahçeli’nin bu çıkışının ardından gözlerin çevrildiği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Ünal’ı grup başkanvekilliği görevinden alıp almayacağı kulislerde konuşulmaya başlandı. Bahçeli’nin açıklamalarının ardından Ünal sessizliğini koruyor.

AKP sözcüsü Ömer Çelik de dün akşam dikkat çekici bir açıklama yaptı ve . “Cumhuriyetimiz ve demokrasimiz milletimizin büyük tarihi içindeki en büyük kazanımlarımızdandır" dedi.

AKP kulislerinde, geçmişte de Bahçeli’nin bazı parti yöneticilerini hedef aldığı, ancak bunun görevden alma sonucunu doğurmadığı yorumları yapılırken, Bahçeli’nin “ne kadar ısrarlı olacağı”nın Ünal açısından belirleyici olacağı yorumu yapılıyor.

Daha önce Kültür ve Turizm Bakanlığı, Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunan Mahir Ünal, partinin en önemli isimleri arasında yer alıyor ve Erdoğan’a da yakınlığı ile biliniyor.

Gündem