Bahçeli: Türk tipi modelini kurumsallaştırılacak yeni bir Anayasa yapacağız

Bahçeli: Türk tipi modelini kurumsallaştırılacak yeni bir Anayasa yapacağız
Karaman'da konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Türk Tipi Başkanlık modelini kurumsallaştırılacak yeni bir Anayasa olmak üzere gereken tüm hukuki, idari ve siyasi altyapıyı tesis ve temin edeceğiz" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 14 Mayıs seçim çalışmaları kapsamında Karaman'da miting düzenledi.

Millet İttifakı'nı hedef alan Bahçeli, "İki gün sonra hem 13. Cumhurbaşkanı'nı seçeceğiz, hem de 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimini yapacağız. Vakit yaklaştıkça zillet ittifakının ve bu ittifakın yanında, yöresinde konuşlanan mihrakların ileri düzeyde korkuya kapıldıklarını, provokasyonlardan medet umduklarını, çok tehlikeli hamleler yaptıklarını görüyoruz. Bunlar, yalnızca Türkiye'nin aleyhinde değil, sandık ve demokrasinin de karşısındadır" iddiasında bulundu.

ANKA'nın aktardığına göre, The Economist dergisinin kapağını hatırlatan Bahçeli, "Bu haçlı zihniyetine kimin gideceğini, nasıl gideceğini, gittiğinde nasıl hesap vereceğini 14 Mayıs'ta gösterecek olan büyük Türk milletidir. Türkiye'ye yön veremezler, Türkiye'yi sömürge ülkesi haline getiremezler. Alayı gelsin, hepsi toplanıp karşımıza dikilsin şayet boyun eğersek, bir adım geri atarsak namerdiz" ifadelerini kullandı.

Anayasa açıklaması da yapan Bahçeli, şunları söyledi:

"Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin tam manasıyla yerleştirilmesi için yapılan uyum düzenlemelerine ilave olarak başta Türk Tipi Başkanlık modelini kurumsallaştırılacak yeni bir Anayasa olmak üzere gereken tüm hukuki, idari ve siyasi altyapıyı tesis ve temin edeceğiz. 15 Temmuz benzeri bir ihanetin tekrar yaşanmaması için gereken siyasi, sosyal, idari ve ekonomik önlemleri kararlılıkla alacağız." (Kısa Dalga)

Politika