Bahçeli: Türkiye hukuk devletiyse HDP'nin kapatılması acildir, hayatidir, şarttır

Bahçeli: Türkiye hukuk devletiyse HDP'nin kapatılması acildir, hayatidir, şarttır
MHP Genel Başkanı Bahçeli, "Türkiye bir hukuk devleti ise HDP’nin kapatılması acildir, hayatidir, şarttır. Başka bir ad altında paravan terör oluşumu çatısı ile bile tekrar faaliyette bulunmasına fırsat verilmemelidir" diye konuştu. Bahçeli, Boğaziçi Üniversitesi protestolarına destek veren eski rektörlere de “çürük rektörler, buçuk aydınlar” dedi.

HDP’nin kapatılması çağrısını yineleyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Gara’da yuvalanan teröristlere haber götürüp onlardan kanlı haber getiren milletvekillerinin şehit ve gazi yadigarı TBMM’de ne işi vardır? Türkiye bir hukuk devleti ise HDP’nin kapatılması acildir, hayatidir, şarttır. Başka bir ad altında paravan terör oluşumu çatısı ile bile tekrar faaliyette bulunmasına fırsat verilmemelidir" diye konuştu. Bahçeli, erken seçim tartışmalarına da tepki göstererek, “Erken seçim tartışmalarının sıcak gündemde tutulması maksadıyla sipariş açıklama yapan gafillerin 2023'ün Haziran ayını beklemek durumunda olduklarını bir kez daha hatırlatma lüzumu görüyoruz" dedi. Bahçeli, Boğaziçi Üniversitesi protestolarına destek veren eski rektörlere de “çürük rektörler, buçuk aydınlar” benzetmesinde bulundu.

Bahçeli’nin bu haftaki TBMM grup toplantısındaki hedefi yine ağırlıklı olarak HDP ve CHP’ydi. Bahçeli, şu açıklamaları yaptı:

“Şerefiniz kadar konuşun desek ağzını bıçak açmayacak ne kadar sabıkalı ve sicili karanlık kişi varsa HDP’yi kollamak için demokrasiyi kullanmaktadır. Demokratlığı ağızlarından düşürmeyen soytarılar Türkiye’nin karşısında teker teker yuvalanmışlardır. CHP yanlıştadır, İP yanlış ata oynamıştır. HDP ise a’dan z’ye yozlaşmanın ve terör bataklığının içindedir. 13 insanımızın kafasına kurşun sıkmak suretiyle şehit eden teröristlere arka çıkan parti görünümlü bir suç örgütüne siyaset ve demokrasi hayatında nasıl bir yer olacaktır? Gara’da yuvalanan teröristlere haber götürüp onlardan kanlı haber getiren milletvekillerinin şehit ve gazi yadigarı TBMM’de ne işi vardır? Küstahça devleti suçlayan üstelik milletin hazinesinden geçinen terörizmin çakar takmış militanlarına sabır göstermek Türk milletine saygısızlıktır. HDP tarih ve millet önünde suçludur. İttifak ortakları ağır bir vebal altındadır. PKK’nın keşif kolu ve gözletme kulesi olan HDP ile yasak bir ittifak şemsiyesi altında toplananlar bunun adına da gerçek anlamından koparılmış demokratik güç birliği diyenler içine düştükleri zilletin bedelini er ya da geç ödeyeceklerdir.

Türkiye hukuk devleti ise…

Türk milleti ne olup bittiğini kimin kiminle hangi senaryonun parçası olduğunu açık bir şekilde görmektedir. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın PKK ile iltisakı meydanda olan HDP hakkında inceleme başlatması çok önemli ve beklediğimiz bir gelişmedir. Başsavcılık inceleme sonucunda HDP’nin faaliyetlerinin terör eylemlerinin odağı haline geldiğine karar verirse soruşturma safhasına geçecek nihayetinde hazırlanan iddianame Anayasa Mahkemesi'ne sunacaktır. Siyasi partilerin kapatılması Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı'nın açacağı dava üzerine AYM tarafından kesin olarak karara bağlanmaktadır. Türkiye bir hukuk devleti ise HDP’nin kapatılması acildir, hayatidir, şarttır. Başka bir ad altında paravan terör oluşumu çatısı ile bile tekrar faaliyette bulunmasına fırsat verilmemelidir.

CHP ve HDP, ne yapacaktır?

HDP’nin kapatılması konusunda CHP ile İyi Parti’nin tutumu ne olacaktır? Mutfakta yangın var diyenler vatandaki yangını ne zaman görecektir? HDP’ye destek PKK’ya destektir. PKK’ya destek Türkiye’ye ihanettir. CHP kime destek vermektedir? Zalime mi mazluma mı? İyi Parti kimin tarafındadır? Önümüzde büyük bir imtihan vardır. Ak koyun kara koyun yakında ortaya çıkacaktır. Süreç turnusol kağıdı görevi görecektir. MHP, amasız, fakatsız, ancaksız şekilde dokunulmazlıkların kaldırılmasına evet diyecek ve HDP’nin kapatılmasını da sonuna kadar savunacaktır. Bizde kıvırma, U dönüşü, suya yazı yazmak, onun bunun telkinine kapılmak yoktur. Bir toplumda hatta uluslararası camiada terörün insan hayatına yönelen insanı yok etmeyi amaçlayan aşağılık bir eylem biçimi olduğu konusunda bir bilinç yoksa yıkım ve yok oluş kapıya kapanmış demektir.

Erken seçim olmaz

Çiğ süt içmediğimizden dolayı karın ağrısı çekmiyorum. Mahcup olacağımız korkup saklayacağımız bir eksiğimiz bir zaafımız olmadığı için rahatız. Sözümüzü dudaktan esirgemeyiz. Sözde demokrat özde despot olanların ne yaptığını neyi amaçladığını hangi kirli ilişkilere savrulduğunu hem görüyor hem de onlara sandığın kaç bucak olduğunu göstermek için gün sayıyoruz. Erken seçim tartışmalarının sıcak gündemde tutulması maksadıyla sipariş açıklama yapan gafillerin 2023'ün Haziran ayını beklemek durumunda olduklarını bir kez daha hatırlatma lüzumu görüyoruz.”

Boğaziçi Üniversitesi eski rektörlerine

İçişleri Bakanı Soylu'nun Boğaziçi Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Üstün Ergüder'i telefonla arayarak eylemler nedeniyle kendisini uyarması çok tartışılmıştı. Bahçeli de konuşmasında Ergüder ve protestolara destek veren öğretim üyelerine şöyle seslendi:

“Türkiye’nin tek meselesi üniversite özerkliğiyle akademik özgürlüklerdeki açmazlar mıdır? Bunlar neyin kafasını yaşıyorlar kime hizmet ediyorlar kimlerin değirmenine su taşıyorlar? Bazılarının geçmişte darbeci eylemlerini cümle alem bilmesine rağmen hep puslu ortamlarda öne çıkan bu çürük rektörler, Türkiye’nin yaşadığı iç ve dış sorunlar hakkında bir defalık da olsa yerli ve milli duruş gösterecek onuru ne zaman ispat edecekler. Ellerine tutuşturulan metinlere heyecanla imza atan buçuk aydınlar Türk milletinin üzerlerindeki haklarını ne zaman ve daha hangi haller ortaya çıkarsa ödeyecekler?"

 

 

Gündem