Bahçeli'den sonra Erdoğan da Akşener'e 'genel başkanlığı bırakma' demiş

Bahçeli'den sonra Erdoğan da Akşener'e 'genel başkanlığı bırakma' demiş
Ramazan Bayramı’nın birinci gününde Erdoğan’ın telefonla bayramlaştığı parti genel başkanları arasında yer alan Meral Akşener'e İYİ Parti Genel Başkanlığı'nı bırakmamasını söylediği iddia edildi.

İYİ Parti, istifaların ve tartışmaların ardından 27 Nisan'da olağanüstü kurultaya gidiyor.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, duyurduğu kurultayda aday olmayacağını da açıklamıştı.

MHP lideri Devlet Bahçeli, Akşener'in "partinin başında" kalmasını söylemişti.

Bahçeli'den sonra Erdoğan'ın da Akşener’e ‘genel başkanlığı bırakmaması gerektiğini’ söylediği belirtildi.

PolitikYol’un edindiği bilgiye göre Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ramazan Bayramı’nın birinci gününde Meral Akşener'le telefondaki görüşmesinde bu düşüncesini iletti.

Akşener ile Erdoğan arasındaki görüşmede karşılıklı bayramlaşmanın ardından konu İYİ Parti’nin kurultayına geldi. Erdoğan’ın kurultayda Akşener’in aday olmama kararını da kısaca değerlendirdiği öğrenildi.

İYİ Partililerin de haberdar olduğu bu değerlendirme sırasında Erdoğan, Akşener’e genel başkanlığa aday olmama kararı için “Bırakmamanız daha isabetli olabilir” dediği belirtildi. Parti kaynakları da görüşmenin içeriğine dair bilgileri doğrularken, Akşener’in cevabı hakkında yorum yapmak istemedi.

Öte yandan yine PolitikYol’un aktardığına göre Akşener, son anda aday olmaya karar vermezse Dervişoğlu’nu destekleyecek.

Ne olmuştu?

Akşener, 2023 genel seçimleri yenilgisinden sonra CHP’ye yerel seçimlerde ittifak kurmayı reddetmişti. İYİ Parti lideri bu süreçte CHP’nin önde gelen isimlerini çok sert ifadelerle hedef almıştı.

31 Mart’ta düzenlenen yerel seçimlerdeyse İYİ Parti illerde sadece Nevşehir Belediyesi’ni kazanırken oy oranı yüzde 3,77 oldu.

Akşener yenilgiden sonra olağanüstü kurultay düzenleneceğini söylemişti. 27 Nisan’daki kurultayda İYİ Parti lideri aday olmayacağını açıklamıştı.

Bu bağlamda başta partinin grup başkan vekili Müsavat Dervişoğlu ve grup başkanı Koray Aydın olmak üzere birçok isim adaylığını ilan etmişti.

Genel başkanlık için aday olan isimlerden Koray Aydın ise bugün yaptığı açıklamada, İYİ Parti içindeki bazı milletvekili ve il başkanlarının kurultayı iptal ettirmek için uğraştıklarını iddia etmişti. (Kısa Dalga)

Gündem