Bahçeli'den sonra MHP'li vekiller Beşiktaş'tan istifa için sıraya girdi: "Hükümet istifa" sloganı "şehitlere" saygısızlık

Bahçeli'den sonra MHP'li vekiller Beşiktaş'tan istifa için sıraya girdi: "Hükümet istifa" sloganı "şehitlere" saygısızlık
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Beşiktaş'tan istifasının ardından MHP'li milletvekilleri de bir biri ardına istifa açıklamaları yaptı.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Beşiktaş ve Antalyaspor maçı öncesinde taraftarların attığı 'hükümet istifa' sloganları sonrası Beşiktaş JK üyeliğinden istifa etiğini duyurmuştu.

Bahçeli'nin bu açıklamasının ardından MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir bir açıklama yaptı. Özdemir şunları söyledi:

"Şehitlere ve millete saygısızlık"

"Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler sebebiyle 44 bini aşkın vatandaşımızın şehit olduğu afet sonrasında futbol maçlarını izleme bahanesiyle tribünleri tahrik eden bazı eylemler, şehitlerimize ve milletimize büyük bir saygısızlık olmuştur. Bugün oynanan Beşiktaş JK- Fraport TAV Antalyaspor müsabakasında da deprem şehitlerimize yapılan sistemli saygısızlık Beşiktaş'a ve Beşiktaş'ın taşıdığı milli manevi değerlere yakışmamıştır. Sayın Genel Başkanımız Beşiktaş JK üyeliğinden bugün itibarıyla ayrılmıştır. İlgi ve bilgilerinize sunarım. Saygılarımla."

Semih Yalçın da istifa etti

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın da sosyal medya hesabı üzerinden Beşiktaş JK üyeliğinden ayrıldığını ifade etti. Yalçın açıklamasında, "Deprem şehitlerimize yapılan sistemli saygısızlık ve yeni kaos oyunlarına alet olma hali Beşiktaş'ın taşıdığı milli manevi değerlere yakışmamıştır. Sayın Genel Başkanımız Beşiktaş JK üyeliğinden bugün itibarıyla ayrılmıştır. Ben de Beşiktaş JK üyeliğinden an itibariyle çekiliyorum" dedi.

MHP Gaziantep Milletvekili Sermet Atay da Beşiktaş JK üyeliğinden çekildiğini duyurdu.

Atay açıklamasında, "Deprem şehitlerimize yapılan sistemli saygısızlık ve yeni kaos oyunlarına alet olma hali Beşiktaş'ın taşıdığı milli manevi değerlere yakışmamıştır. Sayın Genel Başkanımız Beşiktaş JK üyeliğinden bugün itibarıyla ayrılmıştır. Ben de Beşiktaş JK üyeliğinden an itibariyle çekiliyorum" ifadelerini kullandı.

Beşiktaş JK üyeliğinden ayrılan bir diğer isim ise MHP Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman oldu. Büyükataman, "Aziz milletimizin değerlerini hiçe sayan, acılarımıza saygı göstermeyip yaşadığımız Asrın Felaketinden menfaat devşirmeye çalışan siyasi yağmacılara alet olan Beşiktaş'ın kongre üyeliğinden ayrılıyorum" dedi. (Kısa Dalga)

Spor